Friday, December 31, 2010

2011 is coming...

HAPPY NEW YEAR
~2011~
to
all of you..may dis new year brings a lot of happiness, MONEY, luck and etc (any kind of things that u wish for)
.
.
.
.
.
.
.
& happy holiday

Thursday, December 30, 2010

New year with a new hair do?

Yeayyyy..new year is coming...
macam syok pulak rasanya nak masuk thn baru..
Tapi apa yg best sgt pun aku tak pasti..
Mungkin azam baru...sama la macam u ols semua kan..
Azam tu belum pikir lagi..tapi kalau pikir pun malas nak list kat sini..
Takut bayang2 sendiri nak tengok kot2 ada yg tak tercapai..haha
Skang ni cuma terpikir nak wat style rambut atau pun kaler rambut jer..
Tapi rambut pendek mmg tidak sama sekali...no..no..noooo...
Rasanya lebih berminat nak kaler ke brunette jer..
Kita tengok lah nanti camna..
Yang pastinya handbag idaman utk 2011 dah ada..

lagi2 beg..lagi2 beg..tak bosan ker?
Jawapannya : TAK!

Dapat ke tak belakang kira...aim dulu...kalau takder impian mustahil nak berusaha..

Tuesday, December 28, 2010

3 tahun dah...

Wahhhh...sedar tak sedar dah 3 tahun aku terjebak dalam dunia blogging ni rupanya..lama tu..kalau baby umur 3 tahun pun dah pandai 'cari gaduh' dengan mak dia kot..hehe..i mean dah boleh cakap and sembang2 dgn mak dia..

Visitor plak baru 44,000 since 2008...tadi aku print screen jer...sapa lah yg bertuah dapat angka 44,444 nanti kan?...
Owh sebenarnya tujuan aku blogging ni sekadar suka-suka ja..baca blog org rasa cam tingin plak dulu2 ni..sekali dah cuba,terus terjebak sampai skang nih...antara yg best blogging ni sebab dapat ramai kawan yang se'kepala' and sekapal...hehe..yg tak best plak tak payah ceta kot...simpan ja kesah2 itu dlm peti besi..huhu..

Monday, December 27, 2010

A Tartan Tale

 Sekian lama jugak rasanya tak beli mekap selain maskara..yg ada tu pun tak tak pernah habis..itu yg malas nak beli..tapi bila mac keluarkan palet limited edition mesti tak tahan nafsu nak membeli..geram tengok sebab design casing dia cantik/cute..
Ni antara collection eyeshadow aku...semuanya still cantik lagi macam tak pernah sentuh..padahal hari2 pakai..hehe
Yang terbaru ni collection Tartan Tale..iyaaaaa aku tau lama dah kuar..sebab takdak org nak tlg belikan jadi pendam ja perasaan tu..hehe..last week my sis pi KL aku pun ambik kesempatan la...apa lagi..zassss duit gaji bulan ni..huhu..
Eyeshadow aku amik  6 Twist of Tartan & blusher plak mmg yg sedia ada nak habis..so i pilih yg pinkish tone Hark The Heraldy

As usual aku akan pilih color2 ceria jer..hehe..seceria tuan dia..
takdan nak try lagi..so tak leh nak bagi komen apa2...nanti2 la aku review..
Satu hal yg paling frust sebab : tak dapat Haute & Naughty mascara ni..dah sold out..

Aku mmg suka maskara mac..harga tak terlalu mahal..murah sangat pun tak jugak..tapi kalau pakai mmg puas hati...

Friday, December 24, 2010

Sales Blog Updated

Hai u all...
I baru ja update my sales blog..
Tlg kawan i clear kan wardrobe dia..
Pompuan biasa la kan..beli banyak2 pastu tak pakai..pastu beli lagi dan lagi..
hehehe..
Try la tgk sales blog i kut2 berminat..
Klik Sini



Thursday, December 23, 2010

Adab tatatertib..

Title entry ni macam takder kena mengena ja dengan gambar kat atas tu kan?
Tapi aku nak letak jugak...sebabnya ada kaitan dengan seller jacket-jacket kat atas tu..
Aku suka jacket2 tu..so beli la kan..tapi dari 2 seller yg berbeza,semuanya online store kat FB..
Salah sorang seller tu jual baju/dress/jacket mmg murah..semuanya bawah rm40...kalau include postage pun below rm45 jer baju-baju dia..
Dah tengok murah tu apa lagi kan..terpengaruh la cik puan sorang nih..dengan semangatnya aku pun msg dia..tetiba dapat reply,mak aiiiii.....sombongnya cara dia reply tu..dah la reply lambat..ok fine aku sabar lagi...
Lepas buat payment aku pun msg dia lagi bgtau yg aku dah bayar..sekali lagi dia lambat reply..ada kot 2/3 hari baru reply...tu pun 3 patah perkataan jer???? (barang dah dapat okes)....Totally mmg tak puas hati dengan cara layanan dia wpun item dia harga murah dari seller lain..confirm haku tak mau beli dr dia dah..biar la mahal skit takper kalau layanan beradab tatasusila 5 star kan...

Pendapat aku,kalau nak jadi online seller ni:

1) Mesti kena online sekurangnya 16 jam..haha..why?...8 jam lagi tu tolak time tido la kan..kalau setakat lambat reply msg 2/3 jam tu rasanya customer paham kot..seller pun nak kena makan/minum/jaga anak/drive/pi beli ikan and bla bla jugak kan...

2) Ayat yg u all guna jugak kena sesuai..jangan main hentam ikut suka hati..cakap baik2...kalau tak pandai english reply jer dlm bm...kang tak pandai english tapi nak gak reply dalam english,customer tak paham pulak....kita kan 1 Malaysia..so semua org mesti tau cakap bm kan?..

Tu ja pendapat yg aku rasa sangat penting..banyak lagi kot ciri2 lain..aku pun bukan pandai sangat..nasihat sekadar berdasarkan pengalaman aku ja..so sesapa ada experience or pendapat yg lain boleh share kat sini..sangat dialu-alukan..

Ok sekian terima kasih untuk hari ni.

Tuesday, December 21, 2010

Cecelia Ahern and Salikin Sidek


Ini latest books yg sempat aku grab masa ber'bengkel' di alor setar last week..
Yg kecik tu The Book of Tomorrow by Cecelia Ahern..first time beli novel Ahern ni..P.S I Love U pun tak pernah baca..last2 tgk movie aja kat astro..
Yg besaq tu pulak Busana Tradisional by Salikin Sidek..buku ni mmg lama sgt aku nak sebab kononnya semangat nak belajar menjahit..haha..lepas tgk advert pasal buku ni kat paper terus semangat nak beli..iya lah kan kalau boleh jahit sendiri kurung and kebaya mmg sangat jimat..sekarang ni tempah baju mahal..bayangkan baju kurung/kebaya aku sekarang ni dah ada dalam 60++ pasang...kalau jahit sendiri kan jimat.am i right?


Yang bestnya buku salikin Sidek ni sebab dia ada tunjuk cara2 nak mengukur, potong kain, lakaran and semuanya ada..kiranya utk beginner mmg sesuai..tapi aku tengok kurung biasa tu takdak pon!..Yg ada kurung johor,cekak musang,kebaya and lain2 lagi...tak sempat hafal lagi sebab baru selak2 jer..


Ada jugak few pages baju2 tradisional yg Salikin buat..semuanya cantik..sangat klasik (aku penggemar fesyen klasik!)...yang paling aku suka yg biru ni..plain biru tampal lace aja..chantek bangat....

Monday, December 20, 2010

Holiday Villa, Alor Setar

Last weekend me and hubby dapat percutian percuma..
3 hari 2 malam penginapan percuma di Holiday Villa, Alor Setar..
Sponsored by : my company...
hehe..actually aku ada bengkel kat sana..
secara tak langsung kiira percutian percuma la kan..hahaha..wpun aku kena gi bengkel..wandy jugak yg untung sebab dapat rileks2..ermmm



 (Pic:google)

Sekali sekala tuned kepala otak ke arah pembangunan tempat kerja kita ni bagus jugak..baru nampak arah tuju karier dengan company kan..lari seketika dari hal2 shopping tu..mmg terasa fresh jer..hehe..terus rasa semangat nak kerja bersungguh-sungguh...

Bilik kat holiday villa ni cantik dan tak berapa luas sangat..tapi mmg selesa stay kat sini..aircond dia mak aiiii..sejuk..kitorang tak bukak aircond pun sepanjang stay kat sana..dapat view yg menghadap gunung jerai..best jugak,pagi2 tenang ja tengok pemandangan menghijau..ops..harga bilik aku tak tanya pulak...lupa..mentang2 free..haha

Yang paling best stay kat Holiday Villa ni sebab kat bawah tu ada Mc D..perfect timing!
hari-hari ulang beli prosperity..and sundae choc..

 Dinner/BBQ kat HV chinese restaurant(nama apa ntah tak ingat!)...sedap jugak..

 Air asam,sotong bakar,ketam bakar (not in the pic) and bla-bla...haish makan tak hengat!
On Sunday morning...habis bengkel ready to go back...dan tak lupa jugak tapau prosperity..haha..

Owh...satu hal yg tak best kat Holiday Villa ni sebab parking dia limited..sangat kecik..so we all terpaksa park kat tempat bermeter ni..jenuh aku ulang alik turun buh syiling..except on saturday coz it is free on saturday and public holiday...

Dear my company: TQ very much for the sponsor..next time please organize the bengkel somewhere in beach area pulak..hehe

Tuesday, December 14, 2010

Tarik nafasss...

Hai everyone...im back..setelah lebih kurang 2 minggu diam tak menulis sebatang hurup pun..

Mula-mula tu busy marking..lepas tu berehat jap..minggu ni plak bz wat preparation utk PTK..
untuk yg taktau apa tu PTK sila google ya..ataupun secara ringkasnya exam kenaikan pangkat utk pegawai kerajaan..sesapa yg keja private mmg tak payah hadap PTK ni..hehe..
Dengan bangganya jugak aku jadi group yg terakhir utk menbuat 'percubaan' sebabnya bermula tahun depan PTK akan dimansuhkan..seronok?
*
*
*
*
Takdak maknanyaaa....ada sistem penilaian lain pulak yg akan digantikan dengan PTK..
Hehe..so sempat la i merasa PTK kan..tak kisah lah lulus/gagal..janji NEVER FAIL TO TRY..usaha jer semampu mungkin...nak sedapkan ati sebabnya last2 minit baru kalut nak wat preparation..
Minggu ni ada perbincangan berkumpulan dengan presentation SKT..next week plak peperiksaan bertulis..sesi menghafal/membaca dan 'menggoreng' plak..haha

Okes...jom tukar topik nak? tak best la sembang pasal exam2 nih..senak perut!
Lately ni kan..memandangkan i dah 'kering kontang'...selak majalah jer mesti nampak dress yg cun2..al maklum lah dah nak masuk 2011..new year celebration party dress merata2 majalah i jumpa..geram jer..tahan ja napsu tuh..semua cun2..huhu..bukan dress jer yg lawa,baju,kasut,beg..subang...semuanya lawa...sentap i!..

Pastu skang ni tgh aiming dua dress nih..kaler biru..


(Pic: Facebook THESUT)
Yg ini Herve Leger..i suka kaler tone camni..boleh pakai dgn jacket kalau terasa cam seksi sgt..haha


Ni plak Warehouse dress..pun cantik jugak..

Errmmmm..kalau lah dapat 2 sekali kan best..verangan silakan..F.O.C..

Thursday, December 2, 2010

Hair Fall Solution

Semenjak dua menjak ni mmg banyak sgt rambut aku gugur..even urut2 rambut dgn jari pun mesti akan ada yg gugur,kalau lepas mandi tu ta payah cakap la,lagi banyak yg jatuh berguguran ke lantai..sedih!.teruk jugak my hair problem nih..bayangkan gi salon pun hair stylist tu perasan..dia cakap
"eh dulu rambut u banyak,awat la ni sikit"
Huhu terus jadi takut..
maka bermulalah lah episod tukar2 shampoo..macam2 shampo jugak yg aku cuba..
sekali tu aku beli Pantene Hair Fall Control yg botol kecik ja..tengok macam ok jugak,kurang skit rambut gugur..sekali dah habis,tukar lagi shampoo lain..bila tukar ja shampoo,terus nampak perbezaan antara shampoo yg baru ni dengan Pantene..
The result is : Pantene hair Fall Control is THE BEST

Pic:googled

So skang ni i stick dgn Pantene..bau pun wangi..suka!...rambut pun tak kusut bila bangun tido,makanya rambut gugur pun kurang...hehe
Wandy pun notice pasal shampoo Pantene ni sebab dia pun alami problem yg sama..haha..laki aku rambut panjang jugak kan,haruslah gugur...hehe..
Owh..citer pasal rambut ni...ramai org selalu tegur yg rambut aku cepat panjang katanya..
Ada yg tanya ada petua ke bg rambut cepat panjang..serius aku tak penah amalkan petua..ada sesapa tau cara nak bagi rambut cepat panjang? except hair extension!

Monday, November 29, 2010

SSSSSSSSSSSSSSS

Time busy camni kan..mula terbayang tempat2 menarik macam:
*
*
*
*
*
*
*
*
ni
Weekend pun habiskan kerja di rumah..aku tak kuar mana pun..
bertapa ja kat rumah tu..sekali tengok cermin..dah macam burung hantu..
dark circle kat mata..huhu..
aku
SSSSSSSTRESSSSSSS...

Tapi nak cuba buat macam rileks..konon takdak apa yg berlaku dr segi luaran..hehe..dalaman tuhan ja yg tau..sabaq...

Thursday, November 25, 2010

I'm Varina...not Veronica

**Updated:sorry yer u all nama kasut ni Varina..earlier kan i letak post title tu Veronica..entah mana datangnya veronica pun aku taktau..kepala pening,macam2 sangat yg aku fikir semalam ni kot..haha**

Rasa cam lama tak beli kasut..last aku update pasal kasut pun heels C&K hitam tu rasanya..itu pun lepas beberapa bulan beli..kiranya mmg lama tak beli kasut..asyik beli baju ja..skit2 beli baju..sampai tak terpakai..hehe
Semalam ni my fren tlg belikan flat ni..mmg dah lama kitorang idam2 kan..berbulan dah duk meroyan dlm sms..semalam dapat la sorang satu..


Merah lagi?...kata all time feveret kaler kan..harus la beli merah..hehe

Wahhhh..siap ada kembar(merah) dengan kakak sulung(turqoise) lagi..siapa kah tuan empunya yg 2 lagi itu?..

Angkat tangan...! Hehe..

Thanks yer dear..tolong belikan and siap dapat extra diskon lagi..

Oooowhhhh varina..i just cant wait to see u...

Tuesday, November 23, 2010

Comel

Opsss...aku tau benda ni dah lama keluar kan..tapi nak jugak letak kat blog nih sebab aku suka kaler and design dia yg cute ni..padahal org lain dah lama beli..agaknya dah habis pakai dah kot..

Maybelline cat eye mascara ni antara 'The Best Mascara' yang aku pernah beli..senang nak apply dan yg paling penting bulu mata nampak panjang jer..harga pun RM29.90 amat berpatutan..

Nak tengok pic before and after pakai mascara ni klik kat entry ni:
Mata Kucing by Maybelline

Dalam berjenis2 alat mekap..aku paling suka mascara..yang lain2 tu beli jugak tapi tak sebanyak mascara.. aku mmg jarang beli mekap sebab aku tak pandai sangat nak bermekap..cuma apply yg basic2 jer..perempuan la katakan..wajib bermekap..kalau tak rasa cam diri tak sempurna..hehe



Monday, November 22, 2010

Raya Haji 2010

Hai..
Back from holidays..
Aku cuti,blog pun cuti jugak lah kan..
padahal cuti tak ke mana2 pun
Siap bawak balik keja lagi buat kat umah..


Ni ja pic raya haji yg ada..raya kali ni mmg rileks giler..
chill with my fren yg banyak..asyik bercerita sampai takdak pengabis..
Sampai kan terbawak2 ke perkara 'mistik'..
hahaha...RAHSIAAA..u both (yaya and yantie) ja yg tau..
Bab2 makan,mmg tak banyak makan sebab i sakit gusi..naya ja time raya qurban tak leh nak makan daging..huhu..kesian kan?

Ok lah nanti aku update lagi..dis weekaku mmg bizi..
Tskkkkk....

Tuesday, November 16, 2010

Aidiladha

Salam ..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

to all of u..

kepada yg mengerjakan haji semoga mendapat haji yg mabrur..insyaallah..
i cam biasa ja raya esok nih..tak balik kampung memana pun..tunggu kawan2 datang rumah ja..jemput la sesapa yg nak datang yer..

Geram sebab berlagak diva!

 Errrmmm...tension kan muka minah sekor ni?
Ni pic semalam..mmg moody habis la dia ni..makan pun takmo..kalau angkat dia,kat situ la dia duduk..gerak 2 langkah duduk balik..heran aku..rupanya sakit nak beranak

Tapi masalahnya skang aku yg tensyen dgn Rozita sekor nih...
nyesal bg nama rozita..mmg berlagak diva nak mampos!..
Semalam on 15th November dia dah beranak..semuanya ada 4 ekor..tapi yg ke 2 tu mati..yg last entah kul berapa pagi dia beranak..yg 1st tu kul 1 tengah hari..gap jauh giler..penat aku dok jadi bidan terjun,kena potong tali pusat lagi..euwwww..dah la takdak experience..hehe..

Sebab apa yg aku geram dgn teeta ni?
Dia tak mau bersihkan anak dia..asyik kalut nak bersihkan diri dia ja..bagi susu pun taknak weih...
geram la aku nih..kang mati plak anak2 kucing aku tuh..dah la comei kan..
dia buat bodo ja..aku angkat dia masuk kotak,dia keluar balik..ngada2..diva tersangat la rozita nih...

Muka tensyen terpaksa bagi nenen..

Masa ni baru sekor anak dia..taktau la yg ke-4 tu survive ke tak..
Nanti2 anak2 kucing ni dah besar skit aku letak pic..
.
.
.
.
.
.

Ni lah kerjanya kalau takdak anak..kucing beranak pun kalut..hahahaha

Sales blog updated

Dear all...
I baru ja update my sales blog...
sila tgk kot2 berkenan di hati..
klik here




thanks

Monday, November 15, 2010

The wedding and melaram story


Sabtu lepas my best frenz , anem kawin..best jugak dapat attend wedding kawan2 sambil bekumpul jumpa kawan2 yg jarang2 jumpa kan..macam2 yg nak diceritakan and time ni la nak amik peluang tgk anak kawan2 yg makin membesar..

And time ada majlis ni jugak lah peluang mak-mak nak melaram kan?..haha..
Pagi tu bangun awal besiap segala bagai..yg paling penting sekali tu nak pakai bulu mata pelsu la kan..haha..jakun weh! Masuk ni baru kali ke-3 aku pakai sendiri..first time tu saja2 try pakai kat umah,yg second tu masa aku gi dinner..ada improvenment la jugak..tengok sebelah kiri tu dah ok,tapi kanan macam tak berapa lekat sgt kat both end..kan?

 Takpa2....len kali sila cuba lagi..haha..


Ni semua kawan2 aku dari sekolah rendah lagi..anak2 depa comei..bila la nak dapat anak comei nih..

Ni kali yg kedua repeat pi makan2 lagi..muka tak malu u ols...kata umah best frenz kan..so tak kisah lah repeat berapa kali pun..lagipun kat kg makanan sampai malam ada..tu la speselnya kenduri tak pakai catering..makanan pun sodap..

The lucky one is....

miss short handle...and i call her 'cik merah and'
hehe..


recieved on saturday..sangat la heppy..
dok pose2 depan cermin tu aku rasa cam besar la plak..tapi disebabkan suka kaler merah i tak kisah walaupun large size..nanti kalau nak bawak rasanya kena letak base shaper..baru nampak ok skit kot..
Kalau u all nak beli short handle rasanya sesuai beli size medium kot..terutama utk petite lady..tu pendapat aku jer..kalau large size long handle mmg sesuai jadi bwk gi shopping and utk yg ada baby and kids..

Thursday, November 11, 2010

Long or Short?

Soalan yg sama aku tanya kat FB semalam nih..
Tapi aku tak letak pic pun..ramai yg dapat tangkap apa kebendanya long or short tu..
Semestinya pasal benda ni kan...

Short Handle

Long Handle
(Both pic are from MuchMoreInHand)


Aku start jatuh chenta dgn longchamp victoire print ni masa kat Penang tahun lepas..nampak sorang auntie vogue cun melecun ni carry the same type but in dark blue..nampak jer terus berkenan!..cantik! Balik tu mula la aku meroyan cari merata web/sales blog..tapi yg jumpa pun in black & white jer..
Sekali semalam ni ternampak cik merah ang nih..terus tangkap cintan..

Yang mana cantik?

Long Handle or Short Handle?

Wednesday, November 10, 2010

Teddy Bear

Semalam aku terjumpa satu artikel mengenai Teddy Bear dalam paper Sinar 9 November 2010..takdak lah menarik sgt pun teddy bear tu..
Macam Teddy Bear biasa ja lah..tapi yg menariknya servis yang dibuat oleh satu sales blog ni..dia akan hantar teddy bear tu terus ke rumah..yang specialnya Teddy Bear yg berukuran 3 meter pun ada..dua kali ganda saiz aku dah tu..senang kan tak payah susah2 nak heret balik rumah kalau gi beli kat mall..belum tentu muat si Teddy tu kalau bawak naik keta kan?...hehe..kiranya kalau nak wat surprise utk org tersayang pun best nih..menarik jugak idea dia kan?..

(Pic:cilok kat big teddy bear 2U)

Saiz teddy yang paling kecik pun 1m..ada 3 kaler-white,light brown,dark brown...u all boleh klik kat sini..


Ermmm...macam menarik nih..birthday Wandy pun dah dekat..kononnya bagi hadiah kat dia la kan..last2 jadi hak milik aku jugak..haha..

Monday, November 8, 2010

Isnin

Aku ingat hari ni boleh la start keja cam biasa..
Nak settle semua benda yg tertangguh last week..macam bayar bil,jumpa tailor,gi JPJ and etc..
sekali...

Maybank-ramai gila orang..sebab Kangar branch tutup lagi
SSM-kat bangunan KWSP tu takdak letrik lagi
Am Bank-offline..
Tailor-tak bukak lagi tengah cuci kedai..
JPJ-dah ok..tapi dokumen yg aku bawak pulak tak lengkap..huhu
Ofis-senyap sunyi ada beberapa bijik keta ja..

Ni semua penangan banjir..sabar je lah kan..kena tolerate skit la kita wpun tak terlibat langsung..lepas bencana mmg ambik masa keadaan nak pulih cam biasa..harap2 within dis week semuanya akan pulih balik..

Lepas aku ronda semua tempat..rasa cam boring terus gi butik Girlfriend..
Banyak jugak baju chiffon and blouse chiffon yg baru..semuanya cantik2..




  Salah satu new collection..grey & black..i dah ter'booked' yg ni..huhu..


Bersambung dengan ceta weekend lepas pulak..hehe..malas lah nak wat 2 entry..
My best frenz, Bibi balik kg last weekend..so sempat la jumpa before she fly to london end of November nih..
Semenjak pindah ke UiTM ni la first time jumpa..raya aritu tak sempat nak jumpa memasing bz..paling tak tahan tu sebab aku nak tengok Aisya Zara..selalu tgk dlm pic kat blog mummy dia aja..


She's so cute..geram aku tengok..dah la tak mau langsung kat Aunty Lily nih..pegang ja terus muka mashammm..hehe..


Hehe..Aisya zara meronta2 tak mau kat auntie Lily..

Bibi and family..gud luck yer..semoga perjalanan hidup kat sana semuanya lancar..insyaallah ada rezki lebih aku dgn Wandy sampai sana nanti..

Wednesday, November 3, 2010

Banjir di Perlis- 2010

Nampaknya peristiwa banjir tahun 2005 berulang balik di negeri Perlis..
Rasanya tahun ni lagi teruk dari yg dulu..wpun area rmh i air tak naik,tapi kat tempat lain kebanyakannya semua ayaq bah..banjir ni bermula lepas 2 hari berturut2 hujan tak berhenti..tapi alhamdulillah hari ni hujan dah berhenti..
Semalam aku pi opis,takder org pun..kul 11 terus balik..tengok keadaan di Arau mmg teruk..sawah kat tepi highway Changlun-Kuala Perlis dah jadi ibarat lautan dah..syahdu sgt aku tgk..kesian mangsa2 banjir..

Hari ni plak aku 'ponteng' keja..hehe memandai ja tak pi keja..tapi mesti ramai staf yg stuck tak leh gi kerja kan..
Tadi sempat la aku pi meronda tengok kawasan banjir..Arau air dah surut..katanya semalam bekalan letrik dgn air takder..sabar ya org Arau..kat Kangar air tak surut lagi..meriah budak2 mandi manda atas jalan..macam pesta pun ada..dengar radio,kat Simpang Empat air baru naik hari ni..

 (Pic was staken from Utan Aji's flyover)

Harap2 cepat la air surut..and tak hujan lagi dah..mungkin ada hikmah di sebalik apa yg terjadi ni kan..sabar banyak2 yer utk mangsa2 banjir..

Monday, November 1, 2010

Updated...

Olla frenzy..Hows ur weekend?
Mine was very 'funtastic'..haha..macam ular sawa dah jadinya bila weekend asyik ujan..
So, keja makan pastu sambung tido..pastu tgk movie..layan HBO,ABO..tu ja kejanya..
Ni kat Ofis pun mcm malas ja nak wat keja..tapi kena wat jugak slow2 sebab keja dah melambak!
Skang ni ujan kat Perlis..dari kemarin non stop okeh!

Okeh back to the previous entry yg aku mintak pendapat u all tentang kaftan purple dulu tu..


So amacam,ok?..kaftan no 2 yg aku ambik..asalnya mmg suka yg no 1
tapi atas sebab2 tertentu tak jadi..hehe..kaftan ni pun okey cantik..yg penting tak singkat,ngam dgn tinggi aku..
Dinner malam tu was held at Putra Palace, Kangar..food dia biasa2 aja..tapi show mmg best sgt..pandai makcik2(terpaksa rahsiakan identiti ) tu buat lawak..gelak tak hengat!

 Jin Super Power pun adaaaa...gerun haku tengok jantan besar2 pakai baju pompuan (sekali dgn bra yer u ols..euuwwww) nih..tapi dia baik..bagi souvenir utk kids..


My table-mate..hehe..yg kanan tu sekali tu macam Memey Suhaiza la..perasan tak?

Dinner kali ni mmg takdak mood nak mekap lebih2..semuanya buat sendiri ja..aku mekap cam biasa..cuma pakai foundation jer..concealer plak takdak nak cover parut tu..huhu..tapi dlm pic tak berapa nampak sgt kan..rambut plak aku guna wavy pony tail wig..senang ja,ikat rambut pastu klip..done!..haha..terasa cam nak kumpul wig plak pasnih..muahaha..

Full pic tuan empunya badan pakai kaftan..

Thursday, October 28, 2010

Berangan Timeee....Layannn..

Gaji dah masuk kan isnin lepas?...utk yg kerja dgn goverment aja soklan ni..hehe
Apa lagi...mula la gatal tangan klik sini klik situ...nasib la aku ni tinggal jauh dari shopping mall..fuhhh..nasib!
Jadi sekadar main klik2 jer..tu pun habis duit jugak..


Victoriana blouse-Miss selfridge


Daisy trim jacket-Miss Selfridge



Ruffle dress-Topshop

Lace trim blouse-Topshop

Delia lace sandals-Topshop

Sapa nak tolong belikan utk aku?...kat Penang takdak Miss Selfridge..susahhhh...tak dapat semua,satu pun takpa..

Ermmmm..semuanya ada lacey2 skit...cantik and look very feminine..aku jarang pakai tops yg camni..selalunya T-shirt jer..mmg aku simple jer..aku jugak a dress person..suka sgt pakai dress..kalau gi jenjalan bawak dress senang sebab u tak payah bawak banyak pieces..

Owhhhh..yg bawah ni pun best kan...sangat classic...huhu..yg ni mmg berangan sahaja yg aku mampu..


Heritage Medium Tote-Gucci

Wednesday, October 27, 2010

BB Cream and Arabian Nite

Dua2 tu takdak kaitan langsung!
Entry ni cuma nak menjawab 'search' yg selalu org buat hingga sampai kat blog aku ni..
Semestinya info dari 'keyword' nuffnang la kan..

Jawapan untuk soalan:
Kat mana nak cari BB Cream di alor setar?
Ok yer cik kak..kalau utk korean brand macam Skin 79 tu,kat alor setar u boleh dapat di Pacific Jalan Teluk Wan Jah..Kalau tak salah aku,kedai dia 1st floor betul2 kat depan escalator yg nak turun tu..or tempat lain kat utara ni kalau u selalu pegi Hatyai pun ada gak..kat Lee Garden Plaza 2nd/3rd floor..cuba lah cari..
Tapi skang ni kat Watson pun dah banyak BB Cream..mungkin brand ja berbeza..
(Pic:googled)


BB Cream mmg ok sangat dgn muka aku..aku pakai LEGERE..kawan yg tlg belikan kat Hong Kong..kalau u all nak try,kat ebay pun ada jual..takpun cuba tgk kat SASA...

Soalan yang kedua:
Mengenai outfit yg bertema ARABIAN NITE....
Sebenarnya arabian nite ni sgt meluas kan cara pemakaian utk tema tuh..tapi i punya idea dulu ni cuma nak tambah skarf belly dancer tu aja..
Masa pi Langkawi aritu,aku ada ternampak costume belly dancer(bra and skirst) kat kedai surfing betul2 depan McD di Langkawi Fair...lupa nama kedai tu..
Kalau kat penang plak Miss B ada komen aritu dia bgtau yang kat area Penang Road/Chowrasta ada gak jual skarf belly dancer tu..kat Kangar and Alor Setar aku tak tau la plak ada ke tak benda alah nih..huhu..

Sekian aja jawapan utk pertanyaan tersebut..tu semua utk info2 sebelah utara saja okes!..Kalau kat KL mmg berlambak la benda2 alah ni semua..

Tuesday, October 26, 2010

Parut

Alhamdulillah parut kat pipi aku makin kurang..luka aritu pun cepat ja kering..sapu krim yg doc bagi aja..pastu tak sampai seminggu dah kering..hari ni dah kemerahan..lepas luka kering aku letak bio oil..sehari 3/4 kali jugak aku ulang letak bio oil tu (kena rajin dan bersemangat waja yer)..rasa cam kering minyak tu,then ulang sapu bio oil tu lagi..ada yg tak kenal bio oil?..huhu..



Taraaaaa!

(Pic:googled)


Ramai jugak yg tegur cakap muka aku dah ok..so kesimpulannnya guna bio oil mmg berkesan utk aku..
ermmm...sebenarnya aku mmg dah lama guna bio oil ni..sangat berkesan utk area2 yg gelap or uneven skin tone..mmg nampak perbezaan kalau u ols rajin gunakan bio oil nih..dekat area2 tertentu aku mmg rajin sapu..tapi kalau skip ? mmg tak berkesan..dia kena pakai dgn konsisten yer..
Doc ada suggest aku guna MEDERMA..ada sesapa pernah guna mederma ni tak? ok ker?..
nanti aku letak pic parut dari awal sampai skang ni..mmg nampak perbezaan dia..

Monday, October 25, 2010

Wangi semerbak!

Memang best bau dia..kalau basuh baju maunya aku tuang banyak2 kat dalam washer machine tu..
Tambah2 kalau basuh bedsheet,pillow case and comforter..kering jer semua benda alah ni terus aku kutip and pasang balik..pastu golek2 atas katil..rasa cam nak tido sambil senyum ja sebab bau wangi sangat..bau dia manis (fruity scent comprised of Cedarwood , Apple Blossom, Vanilla, and Freesia notes-source:googled )..mmg kena dgn taste aku..


Bukan perfume baru yer u ols...tapi fabric softener yg berharga RM5.50..Downy Passion..yg purple Attraction tu aku tak pernah try lagi..lagipun aku jumpa Passion jer kat kedai runcit dekat umah aku tu..Downy mmg 1 of my fav fabric softener..selain tu aku suka jugak Pech Sensation from Daia...

*Sharifah Fairus sila beli Downy Passion ni sebab aku tau hang mesti suka punya lah..dijamin!

Friday, October 22, 2010

Purple...

On the 30th ni aku ada satu dinner nak kena attend..temanya purple & white..
Rasa tingin nak pakai kaftan..ada la gi cari material nak tempah kaftan tu..
Tapi verangan la wei..kain yg aku nak mmg tak wujud di perlis nih..+ tailor pun tak sempat nak siapkan before 30th Oct ni..

So i pun try cari kat blog2..last2 terjumpa 2 purple kaftan ni..harga mmg amat berpatutan..aku tak nak kaftan mahal2 sebab entah zaman bila lagi nak pakai after dinner nanti kan..so tak berbaloi..

Both pic are from Pretty Princess Closet

 Yang ni kaler dia very soft..and i suka detailing kat neck tu..

Yang ni plak embroidery dia cantik..

Yg mana cantik kawan2 sekelian?..


HuHuHu..bila dok verangan pasal dinner ni terus teringat si parut di pipi tu..harap2 seminggu lagi dah fade skit parut tu..