Wednesday, November 3, 2010

Banjir di Perlis- 2010

Nampaknya peristiwa banjir tahun 2005 berulang balik di negeri Perlis..
Rasanya tahun ni lagi teruk dari yg dulu..wpun area rmh i air tak naik,tapi kat tempat lain kebanyakannya semua ayaq bah..banjir ni bermula lepas 2 hari berturut2 hujan tak berhenti..tapi alhamdulillah hari ni hujan dah berhenti..
Semalam aku pi opis,takder org pun..kul 11 terus balik..tengok keadaan di Arau mmg teruk..sawah kat tepi highway Changlun-Kuala Perlis dah jadi ibarat lautan dah..syahdu sgt aku tgk..kesian mangsa2 banjir..

Hari ni plak aku 'ponteng' keja..hehe memandai ja tak pi keja..tapi mesti ramai staf yg stuck tak leh gi kerja kan..
Tadi sempat la aku pi meronda tengok kawasan banjir..Arau air dah surut..katanya semalam bekalan letrik dgn air takder..sabar ya org Arau..kat Kangar air tak surut lagi..meriah budak2 mandi manda atas jalan..macam pesta pun ada..dengar radio,kat Simpang Empat air baru naik hari ni..

 (Pic was staken from Utan Aji's flyover)

Harap2 cepat la air surut..and tak hujan lagi dah..mungkin ada hikmah di sebalik apa yg terjadi ni kan..sabar banyak2 yer utk mangsa2 banjir..

6 comments:

nasazfrog... said...

tu la tgk berita semalam terkejut gak dgr banjir buruk kat sana... mudah2an cepat surut la ek..

Arlina Rosli said...

errmmm bahaya banjir nih... sabar n doa je lah kan..
arlinarosli.blogspot.com

Syatilla said...

truk gak ek...baru plan nk jalan2 perlis mggu ni...rasenye mcm tk jadi jer.huhuhuh

DaZzlingLilLy said...

nasazfrog-i pun harap banjir cepat2 surut..kesian dah i tgk diorang..
Arlina-mmg bahaya..mmg kena hati2 time banjir camnih..nanti i visit ur blog
Syatilla-tak payah mai lagi..u akan stuck tak leh pi memana pun..postpone next month aja..hehe

Joy said...

terkejut gak time baca paper..sbb KL hujan gitu2 aja...

DaZzlingLilLy said...

Joy-kat sini pun hujan tak lebat..cuma non stop 2 hari..