Sunday, December 30, 2012

Tweet from @firstworldfacts

@firstworldfacts: A birth mark indicates where you've been killed in your past life.

Kihkihkih..bila tgk tweet ni and kemudian tgk balik birth mark terus rasa nak gelak..mula pikir yg bukan2..mcm aku punya birth mark kat dahi kecik je..sekali terus terpikir:agaknya kena tembak kat dahi kot dulu..hahahahaha...
Bukan lah nak percaya benda karut ni ,tapi saja suka2 jadi hiburan di hari ahad yg bosan ni..nak wat keja pn takde mood kan..maklumlah ahad..so mula lah isi kebosanan tu dgn baca tweet merepek2..
Birth mark korang kat mana? Agak2 kenapa lah sampai kena bunuh kat situ..hehe..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Saturday, December 29, 2012

Palmer's Cocoa Butter Formula Hydating Gel Lotion

Aku memang pengguna losyen yg tegar..tak kisah lah brand apa sekalipun janji bau dia best and kesannya pun kena best jugak..kalo pakai losyen pun kulit terasa cam kering jugak maknanya losyen tu tak sesuai dgn aku..
Aku ni kalo kulit terasa cam kering mmg rasa tak puas..sebab rasa cam ber'kerak' je kulit..euwwwww...
Yang terbaru aku try Hydrating Gel Lotion dari Palmer's...sebelum ni pakai yg cocoa butter and olive botol kaler ijau tuh..ok jugak sesuai dgn kulit aku..

Yang ini harga dalam RM19.90..250ml...tulis kat situ refreshing,lightweight and fast absorbing...memang agak lightweight sebab dia tak creamy mcm lotion cocoa butter yg biasa tu..bau coklat dia pun tahan lama..3 jam aku pki still ada bau lagi..and rasanya dia ada bau fresh jugak sekali lalu..maybe effect cucumber extract kot..hehehe..memandai jer kan..
Palmer's punya losyen mmg antara feveret aku...
Buat sesapa yang tak suka rasa lekit blh lah try sebab losyen ni lightweight...

Friday, December 28, 2012

Brands Innershine OPC

Semalam dah try minum Innershine OPC..
Bangun pagi ni terus rasa muka berseri-seri wpun baru bgn tidoq..hahahahaha..#pooorahhhceitperasan..joking k!
Sekotak ada 8 botol,saja nak try tgk iklan cam best..tapi rasa dia tak sesedap kinohimitsu,rasa ala2 innershine prune yg tak pekat.Innershine prune lg sedap dari OPC nih..
Dari segi keberkesanan mmg taktau lg camna sbb baru je beli..harga tak ingt nnt aku update kt sini..tapi below 80..boleh lah kan dlm range mampu milik lg..
Ok tu je nak update tuk hari ni..selamat bekerja u ols..esok dah weekend..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, December 27, 2012

Kegilaan Terbaru..

Actually dah lama suka dgn cik 'CITY' nih..
Tapi as usual lah kan kaler di mesti berubah2 ikut musim..
Tapi kaler merah and blue black mmg menjadi pujian hati aku selamnya..
Untuk koleksi Fall/Winter semua kaler2 terang yg available..
Yang terbaru aku suka kaler LAGON
Ataupun bahasa mudah biru muda ala turquoise..
 
(Both pic:purseblog.com)
perghhhhh...lawa kan..sangat biruuuuu...

nak2 datang sepakej dgn si kecik...memang menawan..
 
Tapi kalo aku lah kan...kalau okeh....
Wallet mesti beli kaler kuning..baru lah anak jati perlis..hehehhe..
Buat masa sekarang atau lebih spesifiknya tahun ni dah habis kuota..so tengok jamu mata sampai meleleh ayaq liuq ja lah...
Duit bonus???
Apa ko hingat aku ni JUSA?..
Bonus pn dah tinggal serdak ja nih...heheheh..
Apa2 pun syukur dapat jugak  merasa bonus sebulan...
Jom sambung wat keja...dah segar mata lepas tgk kaler biru lagon..
 


Monday, December 24, 2012

Kerabu Sotong Thai Style

Dua tiga hari lepas awat ntah tetiba teringin kerabu sotong ala thai..nak beli rasa cam takdak jual ja dekat area sini..
 
 
 
Check dlm fridge smua bahan ada..so jadi lah kerabu sotong idaman aku..kalau buat sendiri boleh adjust ikut taste kita..
Kali nk nak share resepi..ala senang aja nak buat..joms..
 
Bahan-bahan:
Sotong
Sup-un
Garam
Gula
 
Fish sauce ni wajib ada kalo dlm makanan thai..




Cara-cara:
Sotong dan sup-un rebus dan kemudian toskan.
Bahan dlm pinggan potong nipis or dadu ikut lah camna u ols suka..
Gaulkan semua bahan,masukkan fish sauce,garam dan gula ikut selera memasing..
Last sekali baru perah limau..
 
Siap semua masukkan dalam fridge sebelum menjamu selera..kalo takmo masuk fridge pun boleh..
Selamat mencoba..
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Saturday, December 22, 2012

Green Suede Pumps

 

Yeay..received my green suede pumps yesterday..
 
Dah lama tingin kasut ijau..last2 dapat gak..my niece belikan kat manchester.H&M kt sini mmg tak sempat lah aku nk grab kan..cepat je sold out..kasut aku masa beli dlm £15 je sbb on sale..skang aku tgh dah jd £10..terus jadi tamak nak kaler pink plak..hehe..
 
I'm the happiest cinderella now..
 
 
I've got my shoes and my WIG..hahaha..and I'm ready to partyyyyy..wahhhh..gituuu..party lah sgt kan..
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Friday, December 21, 2012

Another crepe siblings..

 
Kali ni mmg kena taste I..tadi makan time breakfast pun ok..rasa cam makan kek jer..sedap..
Intoducing....





Blueberry Crepe..
 
 

Wpun warna dia bukan blue or purple..tapi rasa dia sedap..


6 pieces for RM10..
Next I nak try oreo crepe plak..
Mesti macam eskrim McD kan..dappppp..
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, December 20, 2012

Terubok Goreng

Semalam mmg mood nak masak,tgk bahan semua cukup so jadi lah tom yam putih..
Sekali tgk mcm sup je kan..tapi aku letak cili padi biar pedas..baru umphhhhh!
Lately mmg takdak selera nk beli makanan kt kedai,rasa kembang tekak..hehe mengada2..so terpaksa lah masak lauk simple2 je..janji kena dgn selera aku..semalam aku makan tom yam putih dgn terubok masin serawak..mmg laju lah menyuap nasik..wpun rasanya combination tom yam dgn terubok masin tak kena,tapi tetap sedap di mulut aku..
Owh bila makan terubok masin terus teringat pasal kedai terubok goreng di Jalan Kelawei,penang tu..sampai hari ni cari tak jumpa2 lg kedai tu..ramai org cakap sedap..last time pegi jenuh berkali2 pusing kot Jalan Kelawei tu mencari..tak jumpa jugak,tanya orang pun tak tau..heran aku..3 org okeh yg kami tanya,tp smua tak tau..ada sesapa tau kt mana?
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 19, 2012

Manggissss

Antara buah-buahan yg wajib dimakan bila musim buah: durian,rambutan n manggis..

 
Aku mmg hantu manggis.semalam beli 1kg rasa cam nak habiskan semua,tp bila teringat yg bnyk sgt kot kalo habiskan smua..aku simpan lah separuh..hehe..
Manis manggis nih..buah pun kecik2 comel..sedappp..


manggis kaya dgn anti oksidan yer u ols..jom support buah-buahan tempatan..
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Sunday, December 16, 2012

Jamu2 mata tengah bulan

Jumaat lepas aku ke penang dgn akak ,maksu and lil cousins..
Memandangkan bnyk masa sempat lah aku tawaf gurney plaza and queenbay mall..
Skang musim YES tapi tak banyak pn sale..hairan aku!
Aku kalo ke gurney plaza wajib masuk Dorothy Perkins and Charles & Keith..tapi takdak sale ler pulak..
Last2 beli jugak lah sebab dah suka..hehe..
Tapi terkilan sebab yg aku suka ni mahal,nak2 lagi skang tgh bulan gaji dah tinggal serdak..huhuhu..
 
Teal peplum dress...haishhhh..sabaq2....nanti gaji masuk blh beli..
Wpun gaji tinggal serdak ada hati nak tgk Fitflop..tapi awat aku cari tak jumpa...kat mana Fitflop menyorok dlm Gurney Plaza tu kengkawan?
Ke QB pun bnyk merayap tengok2 je...GAP baju mcm hampeh..tapi BabyGAP punya lawa2..GUESS pun langsung takdak sale..beg2 je yg ada sale..PADINI semua2 tu mmg ramai org..bnyk gak item lawa2..ALDO pun ada sale u ols..tp yg aku kenan takdak size..mencik!..
Last2 ke QB sekadar pegi kedai ni beli menda kecik2..and renew membership..
 
 
Tapi puas ati lah dpt beli baju baru..hehehe..pompuan ni kan biasa lah kalo blh hari2 nak pakai baju baru..hahahhaha..
 
Bersama dengan penunggu pintu QB sempena Krismas...hehehe..
 
 


Friday, December 14, 2012

Kesampaian sudah

 
Beriani Kapitan-☑
 
 
Prosperity Burger-☑
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, December 13, 2012

Printed Trousers

Bila hujung tahun menjelma maka menjelma lah jugak kembar hujung tahun which is YES...
Mmg exsaited tiap kali YES menjelma sebab blh beli benda yg lama dah di target dgn harga yg murah kan..
Tapi buat org cam aku ni dikala tengah2 bulan camni mmg melopong meleleh ayaq liuq la bila tgk kiri kanan YES!..tapi ada baiknya jugak sbb blh tgk aja,tak blh klik sana klik sini sampai masuk shopping cart kan..hahhaha..padan muka aku!
Untuk nak puaskan hati,aku browse jugak shopping web...saja jamu2 mata wpun tau akan sakit ati..
Tapi berbaloi sebab mmg jumpa benda2 yg sangat menarik,macam semalam aku tgk banyak trousers yg lawa2...suka tengok yg printed punya..plain trousers mungkin biasa dah kan sebab skang ni colored skinny jeans masih hot...
 
Pink floral ni mmg yg first skali aku tgk terus kenan...color combination dia kena taste aku..
Printed trousers ni sesuai matchkan dgn plain top....kalo nak gi ofis blh match dgn shirt or blouse...and kalo tak nak formal pakai je dgn t-shirt...tambah skit aksesori pun dah cukup...

 
Macam yg biru ni blh je nak match dgn tops yg warna kontra sebab design tak meriah sangat..

Kaler hitam and merah buatkan trousers ni agak down to earth gitu...senang nak match dgn tops hitam or merah...

Ala2 ombre design...trousers ni ada sekali dgn blazer dia..mmg lawa kalo pki g ofis..kat malaysia sesuai je nak pakai kaler gini sebab sentiasa musim summer kan...untung kita jadi org msia...
 
Printed trousers sesuai utk golongan yg berumur 25 thn keatas..menampakkan sedikit kematangan gitu..cewahhhh..tapi yg muda pun boleh pakai,cuma kena pandai pilih design dan bijak gayakan trousers tu seiring dgn usia anda...

Wednesday, December 12, 2012

Whatsapp yo..berasapp kepala yo

Selain bbm aku pun guna whatsapp..apatah lagi pengguna android kan..mmg medium utama utk connect dgn bff..skang kalo sms rasa cam agak 'pelik'..haha..nak2 lagi kena potong duit kan..pastu bila taip sms sebaris terus send..pastu taip lagi sebaris plak,send lagi..haaaaa..kan dah double sms chargenya..baik pki bbm/whatsapp memandangkan dah purchase pakej intenet..
Tapi baru2 ni lepas kejadian phone aku ada problem tenet,aku call maxis call center..and terkeluar bab whatsapp nih..aku ckp dgn penasihat teknikal tu lebih kurang gini la bunyinya;
Cik tau tak application whatsapp? Sebenarnya whatsapp ni adalah untuk pengguna android,kalo pengguna BB guna,cik akan dikenakan charge berdasarkan penggunaan data..
Kalo I beli pakej tenet yg unlimited pun I still kena bayar ka?
Ya cik..mmg dia akan charge jugak..kalo guna aplikasi lain mcm bbm,twitter smua tu tak kena,tp whatsapp akan kena charge..
Ooooo..patut la sblm ni aku rs cam kredit aku selalu cepat abis..kdg tu aku check kredit mcm tetiba ja hilang 6 kupang..tapi tak guna pun..
Tapi baru2 ni aku monitor kredit aku tak hilang plak..haishhhh pelik lah..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Sunday, December 9, 2012

Creepy durian...

Skang mmg merata2 jual durian...aku yg bukan hantu durian pun tengok terliur..nak tak nak layan kan jugak keinginan nan satu tu..time makan mmg sodap lah..melantak sebijik (kecik je pon) sensorang..pelik gak selalunya aku ni kalo makan durian mesti seulas dua ja..tapi kali ni mmg laju..hahahha..
Sekali time tengah malam rasa tak sedap perut..masa nak tido terus rasa loya and lari ke bilik air terus UWEKKKkkK..adoiiii...seksa kot..sepanjang malam ada 5 kali bangun gi uwekkkk...perut aku skang ni agaknya takle terima durian..sebelum ni makan durian crepe pon sama gak...hilang satu nikmat..al maklumlah umur dah meningkat kan...so ada2 je makanan yg kena pantang..huhu..pasni kalo musim durian aku kena tengok je lah...takle dah nak melahap bersama2 org lain..aduhaiiiiii.....
Keesokan paginya terus aku g klinik and doc cakap silap makan sebab tu muntah2....end up hari sabtu seharian duk atas katil.nak makan pun tak lalu sebab perut tak selesa..rasa cam demam pun ada..seharian tak online..
So hari ni dah ok skit,bangun tadi terus masak nasik n sup ayam...lega skit selera dah bertambah hari ni..rasanya ke'mengidaman' nak makan prosperity tu terpaksa la ditunda ke minggu depan sebabnya perut takle terima makanan hardcore lagi...

Friday, December 7, 2012

Moccachino

Hello...

Ini namanya Moccachino...nama ringkas dia Mocha..atau paling ringkas jadi Ocha..
 
Dia anak kepada kucing aku si Rozita+Puteh..
 


Skang umur dalam 7 bulan...
Ocha ni aku dah bagi kat org..ni pun pinjam kejap bwk balik rumah sebab rindu dia...
hahahhaha..kalo tuan dia tak mintak balik mmg tak nak kasi..
Buruk siku kan?..isk comel2 camni sayang nak bg org..
 

Aku pun pelik apsal dia sekor je yg jadi kucing siam..
Adik beradik dia semua biasa2 ja bulu..tapi dia mmg Jelita sgt..

Bab makan mmg memilih...kalo selain RC mmg tak makan...
Tapi takpe lah sebab dia jelita kan..hahhaha..jaga bulu katanya..
 
Actually lama tak update pasal anak2 bulu ni..memandangkan si Ocha ni ada kt rumah bleh la wat photoshoot and update blog..kihkih..
Kalo ada sesapa yg nak kitten pasni blh "book" sesiap sebab mak Ocha nak beranak lagi...hahahhaha


Wednesday, December 5, 2012

Ezuwan Ismail design for Butik RATU

Kalo dulu kita sibuk duk ceta pasal baju Jovian Mandagie Ready to Wear...
Kali ni jom tengok hasil rekaan Ezuwan Ismail pulak..
Semua kaler terang and berkonsepkan color blocking..dan juga design peplum..
hahhhh..complete kan design dia mmg sgt IN-trend..
Aku tengok Saffiya kat tv9 kalo tak salah masa pelancaran baju2 rekaan Ezuwan Ismail ni kepada butik RATU..
Semua baju2 ni boleh didapati dari butik RATU dan jugak secara online..online u ols blh tengok sini yer: RATU ONLINE
 
Iris-RM350

 Amaryllis-RM350
 
Azalea-RM350

 Ivy-RM350
 
Sicantik Leuniey Natasha bakal isteri apek pakai ni pun lawa kan...
 

All pic: google
 
Jamu mata dulu sementara tunggu bonus masuk..hehe..
 


Monday, December 3, 2012

Thanks nuffnang

Agak teruja dengan perjalanan BE aku skang..hari2 mesti nak log in nuffnang..hehe
Wpun tak capai 4 angka tapi still teruja tgk penambahan harian..sapa nak bagi oi wpun 5 kupang sehari kan?..
 
Ada 3 BE tgh running..thanks DIGI and colgate..Sunway Education plak baru je running..

Tapi....ermmmm TAPI....


masalahnya..........


bila BE berjalan rancak aku plak takdak idea nak update selalu...haishhhh..ini lah namanya cabaran blogging kot?!!
Time ada idea malas pulak...macam2 kan?
nak2 lagi skang ni tak gi jenjalan mana2,so takdak lah tempat2 menarik nak share..kalo nak update pasal handbag selalu2 pun bosan kang org baca, wpun minat aku terhadap handbag tak pernah pudar...hehehe...
kalo nak letak pic muka sendiri kerap2 pun MALU..huhuhu....

ok lah tu ja nak merepek kali ni..
memalam aku kena tido awal kang perut lapar lagi...
gud nite!


Saturday, December 1, 2012

Hello December


Olla gals..
Watpa hari ni? Kejap je kan dah december..akhir tahun dah pun..
Macam biasa keja akan makin bizi bila masuk akhir tahun..
Takdak apa pn nak hupdate hari ni actually..saja nak letak pic aku kat entry ni..hahaha..

Macam biasa tuan blog mmg suka posing wpun dia jarang2 letak pic dia posing..malu lettuew!
Hari ni pki t-shirt itam simple n skinny merah je..malas nak iron bagai..

Ok selamat berhujung minggu u ols..☺
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, November 29, 2012

Si Dia yang dot dot dot.....

Tadi kat jalan nampak  'something' memecut dari belakang..
tu pun tgk kat side mirror
terus aku yg duk kat lorong kanan masuk lorong kiri
bagi jalan kat dia lalu..
Perghhhhh...
 
Pic:googled
 
cuma yg aku nmpk tu kaler kelabu...memang terliur lah hakukan..
rasa cam iskkkk...smartnya si dia ni..
Dulu2 tak suka pun..skang rasa cam sesangat semat lah!
 
Tapi agaknya mampu simpan harapan je lah kat si dia ni..
memang tak mampooooo...
nak sedapkan ati terus terpikir camni:
"Eleh kalo keta semat pun tp yg bawak tu perut buncit,kepala botak or rambut beruban nak wat apa kan?..baik aku yg bawak keta v*va camni lagi untung sebab selim melim vogue cantik jelita.."
Ayat pompuan dengki tahap nak mampos!...hahahhahaha..
 
 
 
 
 


Wednesday, November 28, 2012

Pagi yg kabur

Terasa macam keja kat Fraser Hill pun ada bila tgk view camni..
Otw dari rumah sampai lah ke opis memang berkabus je tadi..nampak tenang and sejuk je kan..
Cuaca camni kalo tarik selimut mmg best..tapi apa kan daya ada kelas awal pagi..
Ok lah malas nk update panjang lebar..selamat bekerja semua..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 24, 2012

Leather Bracelet

Aksesori dengan wanita memang tak dapat dipisahkan..
Kalo setengah org suka rantai,ada yg suka subang and ada yg tamak cam aku suka semuanya..hehehe
Paling kurang pun korang mst akan guna jugak satu aksesori contohnya brooch..betul tak?
Macam biasa kegilaan aku terhadap aksesori ada musim..
Macam skang ni musim luruh kat oversea or musim hujan kat malaysia kan?..hahahhaha..aku plak musim suka leather bracelet atau dlm bahasa melayu nya gelang kulit..
Actually dah lama suka tgkleather bracelet ferragamo ni..harga boleh tahan jugak lah bagi aksesori cinonet camni.tapi its a FERRAGAMO kan,takle lah ko nak harap harga puluh2 ringgit...
 
 
Memandangkan harga dia 'boleh tahan' so kita try cari yg lebih murah..nnt2 ada rejeki lebih blh lah beli ferragamo punya..tapi buat masa skrang cari jer yg dalam bajet..
 
Semalam aku jumpa dalam website MANGO..double chain leather bracelet RM79..
Cantik jugak kena taste aku..

Dan lagi menjimatkan bila ada dalam simpanan sendiri dua leather bracelet..hehehe..dah lama aku beli tapi letak kat termpat tersembunyi so lama2 lupa..
Harga roses leather bracelet ni RM9.90 jer..aku beli kat Napel Langkawi..
 
 
Bila pakai camni lah jadiknya..
 
 
Hari ni keluar aku nak pakai kaler merah pulak,alang terjumpa baik pakai..kang rosak cenggitu je sebab tak pakai n tersorok dalam almari..biar rosak sebab pakai takpa,jgn rosak tapi tak pernah pakai...RM9.90 pun duit jugak..rugi kalo beli tak pakai..kan?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 23, 2012

Black Friday Story


Hari ni saja aku amik cuti..konon nak celebrate birthday si Dia tu ler..hehehe
Tapi tak ke mana pn kami hari ni..its ok..kat rumah pn best jugak..
Dah tak keja tu blh la masak2 for lunch..


hari ni aku masak daging masak kicap jer..since laki aku mmg makan lauk simple2 so senang keja I..tak yah susah2 nak masak gulai n masak lemak bagai kan..
Yang penting dia suka n boleh kenyangkan perut dgn air tangan bini..
 
Punya lah merata web ada BLACK FRIDAY SALE,terus aku google menatang apakah ini..rupanya ni maksud dia:
Black Friday is the name given to the day following Thanksgiving Day in the United States, traditionally the beginning of the Christmas shopping season. On this day, most major retailers open extremely early and offer promotional sales to kick off the holiday shopping season, similar to Boxing Day sales in many Commonwealth Nations
Source:Wikipedia
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday: Stud Collection

#NakBerjimatLahSangat
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, November 19, 2012

Cuti=Kenduri

Kalo time cuti sekolah wajib ada kenduri..time ni lah semua family jauh dekat nak berkumpul kan..
Minggu ni mmg banyak kenduri kendara..rumah MIL pun baru ja buat kenduri berkhatan anak sedara..tapi tak sempat nak bergambar bagai sebab ralit dok sembang..biasa lah bila jumpa sedara mara kan..
Kenduri kawin pn banyak jgk,yg paling best part ole2..mcm2 bentuk ole2 kita dapat time kenduri kawin..ini yg semalam punya..
dapat coklat toblerone n daim..
senang kan camni,letak dlm bekas tin yg cute..

Kat perlis baru 2 hari lepas je start hujan..sebelum ni mmg panas..aku kalo time panas2 mmg malas nk p kenduri,bukannya apa peluh menitik mcm baru balik erobik je..hahaha..so selalunya pi lewat2 skit dgn harapan tak panas sgt..
wedding ahad semalam ni mmg baru lepas ujan masa kitorang sampai..so mood pun baik nak bergambar bagai..hehe..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 17, 2012

Blouse Warehouse Idaman Hati

 
Yeay..dah dapat blouse feveret I..baru sampai semalam..
Tuan kedai yg jual pun teragak2 nak beli masa baru keluar dulu..biasa lah kan blouse warehouse ni harga agak 'tinggi' skit..blouse ni mmg lawa,nak2 tengok si cantek manis izara aisyah pakai kat entri ni..terus rasa 'wow cantiknya!' Tak pasti yg mana satu cantik sebenarnya,blouse ke sebab org yg pakai tu cantik..hehe
Tapi bila nampak ada promotion terus I beli dua helai..satu my size n satu lg UK12..
 
Tadi duk try2 blouse tu terus perasan lawa..kihkihkih...konon lawa cam izara lah ek?!!!....
 
Okbai!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone