Monday, April 14, 2014

Sephora , Queensbay Mall Penang


* The new Sephora store in Queensbay Mall Penang, Unit 135 & 135A, Ground Floor will be opened on Thursday, 17 April 2014 at 10.30AM!
** First 50 customers will receive RM100 gift vouchers and the next 150 customers will receive RM50 gift vouchers each

~copied from Sephora malaysia's FB~



Bestnya boleh p tenangkan minda di sephora..agaknya bila lah sephora nak bukak di area kedah/perlis pulak kan..huhu

Tuesday, April 1, 2014

Hello Hatyai


First trip to hatyai for 2014,

trip kali ni mmg target nk pekena food best kat sana..kebetulan sampai sana pun dah lewat..lunch kul 4 ptg u ols..sanggup kawan2 i tahan perut semata2 nak lunch thai food..

Lunch kt restoran chekkar..wallah..mmg sodapp..maybe lama dah tak makan and enjoy the delicious thai cuisine kot,so bila sekali sekala makan terus terasa nikmat makanan tu..alhamdulillahhhh...besttt

So after lunch dlm kul 6 terus masuk dlm town ke area lee garden plaza..ronda2 situ ja..nak p market or floating market mmg tak sempat.

ronda2 area situ mmg enjoy tgk baju2 murah..tapi i dgn my frens cam biasa wajib beli satu barang yg sama sejak dari kecik lagi..dua2 beli sandals 150thb and tukar terus catwalk dgn sandal baru..hehe..pastu masuk lee garden plaza wajib singgah boots..pusing2 belek dalam boots pun dah sejam..kali ni soap and glory takda promotion..so i beli lip balm burt's bees(265thb) plak..

first time try burts and bees pny lip balm..so far ok jugak..no more chaps lips..lovin the mint feeling on my lips..
Kali ni mmg trip enjoy makan2 time sambil gossip..so next pit stop is at gerai teh tarik and nasik lemak tepi mc donalds..order the famous thai cha yen..teh ais u ols! 

And tapau pulut pelam..tuang santan atas pulut tu..ermmm lemak manis..sedap tak terungkap..hahhhaahaha..
Malam org ramai dah skit area tu..kebetulan ada sambutan earth hour depan central..meriah jugak..tapi org tak ramai mcm dulu..maybe semua tgh tunggu songkran festival on 12 &13 april nnt..
Lepas makan ronda2 jap..pastu terus shoot balik ikut dannok..sebab gate bukit kayu hitam tutup kul 12pm..okey lepas ni nak ke sana lagi..central festival dgn greenway night market memanggil2 daku..

Tuesday, March 25, 2014

Officially a year older..

Alhamdulillah..im a year older than last year..
Hehe..thanks for all the wishes and prayer..





*Terribly sorry to hear about the MH370 which ended in southern indian ocean..deepest condolences to their family members

Thursday, March 20, 2014

Malaysia International 5th Shoe Festival

Yeay..next MISF will be held.. to be exact it will be held on 28 until 30th march..

its on weekend rite? so boleh lah ramai2 kita ke sana..utk shoeholic sila jangan lepaskan peluang k..
I pun kalo ada berhampiran PWTC wajib akan join the event..
Sedar tak sedar dah event yg ke 5 MISF tahun ni kan...

Antara aktiviti yang dijalankan sempena 5th MISF ni adalah clic-clog walkathon..
Ini merupakan charity event yang diadakan pada 16th March 2014 lepas di Central market KL..



 Selain tu ada Out Of The Box Competition sedang berlangsung..

Untuk maklumat lanjut dan peluang join contest2 yang MISF anjurkan,u ols boleh like FB page MISF

 Tgk pic bawah ni..


unik kan?
Kalau nak tgk banyak lagi rekaan kasut yang unik dan sangat futuristik baik u ols LIKE skrang jugak FB page MISF..
Semua pic dlm ni pun i copy dari fb..
Mana tau kot2 menang contest..dapat hadiah..kalo dapat kasut kan best...terus ilang stress...


Tuesday, March 4, 2014

Stress Less


Lately mmg stress memanjang..bermusim2 dah ni stress..dari musim sejuk sampai musim kemarau asik stress jer..tapi still boleh handle lagi..
Semalam terjumpa stress less point ni terus wat checklist..hehe..memang simple and selalu i buat walaupun tak cover semua point..


1.Dance it out ~ Checked! Zumba...
2.Go For A Walk ~ Jarang2 buat..
3.Talk About It ~ Still learning.. tapi baru2 ni ada buat dgn my gf..
4.Breathe ~ Selalu buat..take a deep breath..
5.Go to bed earlier ~ Dalam proses..kul 11 still kira awal utk i
6.Focus on what you can control ~ ermm perlu dipikirkan..
7.Reminisce about good times ~ always did..thanks to my gf..


8.Ask for a hug ~ errrrmmmmm..
9.Look for oppurtunities in life challenges ~ sooner will figure it out..
10.Smile ~ need to do this often..


Monday, March 3, 2014

NARSissist Eyeshadow Pallette

Ni lah bahayanya bila ke makeup store dgn girlfriend..
Asal tak mau beli apa pun,sekadar nak teman aja gf beli makeup..
Sekali hah...
Mekap pallette aku angkut bwk balik..
Tapi ok la puas ati ada 15 warna..
Sebelum ni mmg terpikir nak beli Nude pallette..bila tgk NARSissist Pallette terus berkenan..satu hal lagi pallette ni ringan senang masuk beg bila travel..kalau Nude pallette mmg berat skit..dah la handbag pun sediakala berat mcm bwk duit syiling RM1k..huhuhu..

Warna-warna NARSissist mmg cun,ada brownish..and ada yg ada glitter..senang nak pki siang ke malam mmg suit..
Tahun 2014 mmg tak beli dah eyeshadow..cukup lah satu pallette...hehe..
So far dah pki a few kaler..mmg cun warna2 dia kat mata..
Masa i beli yg ni last piece yer u ols..kalau u ols nak tunggu Mei nanti..harga RM290 utk satu pallette..

Thursday, February 13, 2014

Vintage


Ingat lagi tak seliper ni? Rasa cam semua org penah ada seliper BATA ni..dari kecik2 dulu aku mmgg suka seliper yg kanan tu..bila rosak mesti beli balik yg sama..design kiri tu aku tak suka,maybe bukan kaler kemerahan kot..
Semalam pi kedai BATA tgk ada lagi design seliper ni..skrang RM19.90..kalau 20 tahun lepas agaknya berapa harga seliper ni eh..hehe..
Terkenang balik zaman kanak2 riang..punya lasak main sampai putus seliper..nak2 lagi org kampung mcm aku ni..even seliper bata yg tahan lasak pun tak bleh tahan..mesti putus jugak kat depan tu..owhhhh terkenang zaman kanak2 dulu..bestttnyaaaa..if I can turn back time,definately will go to 1988..