Tuesday, October 21, 2014

Compact Powder

Weekend lepas lagi tercari-cari mana lah compact powder aku letak..kat rumah takdak..ingatkan tinggal di ofis,hari isnin dengan ber CC krim aja terus ke ofis tanpa secalit powder dengan harapan ada lah compact powder tu kat dalam laci..tapi apa kan daya,tak nampak pun bayang compact powder.Entah lah kat mana aku letak pun taktau...penyakit lupa menjadi-jadi semenjak 'post stress' ni..ahahahha
Yang hilang tu NARS...so skang mula lah terpikir nak cari pengganti yang macam mana pulak agaknya kan..option paling cepat semestinya ZALORA...
Filter ke makeup and best seller...firstly i saw this
Peter Thomas Roth-Instant Mineral Powder SPF45

Tak pernah lagi try yang ni,selalu beli compact powder dlm casing biasa tu..SPF pun tinggi,bagus ni mcm org yang suka berjemur bawah matahri.

Make Up Forever HD Pressed Powder

Kalo yang ni pulak sebab warna putih,sesuai untuk smua skin color.so tak perlu lagi pening fikir nak beli color apa kan..Make Up Forever pun aku x penah beli lagi sebelum  ni..


Sephora -8 Hour Compact Mattyfying Foundation

Oil free compact foundation brand sephora..harga pun berpatutan,best jugak kalo nak cuba..yang penting utk my skin semestinya 'matte' efek tu..

Tarte -Smooth Operator Amazonian Clay Finishing Powder

Tarte finishing powder pun menarik jugak kan????

Haish pening dah nak pilih yang mana satu..
Tak sempat nak pikir..kerja banyak..esok cuti boleh la tengok satu2 lagi sekali kat ZALORA..

Tapi macam suka yang first tu..hehehhe

Friday, October 17, 2014

Spice Rack

Semenjak dua menjak ni memang teringat selalu kat spice rack yang cantik ni..

Olde Thompson Ferris Wheel Spice Rack

I ols boleh terpikat bila sorang kawan yang tengah study di uk upload dalam instagram..haaish la nurul,u buatkan i termimpi-mimpi dah nak beli spice rack ni..
Nak-nak lagi sekarang ni tgh semangat balik nak kumpul kitchenware dan seangkatan dengan'nya'..hehehhe..
Bila dah google spice rack..mula lah terjumpa bermacam-macam jenis lagi design yang menarik..

Olde Thompson Square Rotating Spice Rack

Olde Thompson Revolving Spice Rack

Harga berbeza depends on website..macam yang ferries wheel tu ada yg GBP46 (amazon.co.uk)..kalo tgk kat  official website olde thompson harga dalam USD65...

Selain spice rack..i ols skrang dah mula mengumpul bekas warna-warni ni..

ada tak yang sealiran suka mengumpul tupperware? ...hehehehe..raise ur hands up!!!
Sekarang ni beli aja sikit-sikit dulu..warna tema pilihan semestinya pinkish...reddish..berkonsepkan summer..
Ok bai..nak tgk katalog online!