Tuesday, March 3, 2015

Ruang Santai

Cantik sangat ruang santai macam ni..
Sekali tengok terus suka..tapi perlukan siling yang tinggi,baru boleh jadi luas dan boleh pasang panel cermin tu kan..Saujana mata memandang aja kalo lepak2 kat sini..
Sofa warna cerah memang kesukaan aku..dan bercita2 nak gunakan furniture putih dalam rumah sendiri nanti..
Kapet polka dot tu cute kan?..
Yang ni senang dapat..yang susah nak capai suasana ruang macam dalam pic tu...
Haishhhh tetiba berangan pulak..

Monday, February 16, 2015

February With Love

Pejam celik sekejap aja dah bulan februari..ari tu baru celebrate new year kot..
Ni pun dah mid of februari...oooh mai....
Lusa cuti CNY pulak..nak ke mana pun tak tau lagi..
Baju yang balik dr kl last week pun belum habis unpack lagi..huhuhu..
Ke kl last week lepas settle keja free2 sempat lah aku gi beriadah kejap..


Member2 kerja,aku pulak bangun awal pagi..seriuosly taktau nak buat apa..disebabkan dah memang prepare kasut sukan..boleh lah jog..


Zass ke Taman Tasik Shah Alam..walaupun jalan tak berapa tau sangat..tapi hentam aja lah..nasib sampai jugak..
Tak menghampakan memang cantik di sini..orang pun tak ramai..just nice..cuaca lepas hujan memang superb..
Sempat jumpa nana my coursemate back in UTM..lamanya tak jumpa lepas aku grad mmg tak pernah jumpa langsung..ada 10+ tahun jugak ni tak jumpa..
Catch up macam2 cerita..rasanya lama jugak kat The Apartment's tu..Next time jumpa insyaallah sekali dgn adik nini pulak yer..

Muka2 kat bawah ni my bff..ni wajib lah jumpa kalau ke kl atau depa 2 balik kampung..heheheh..

Sedap iga hot plate tu u ols..sampai hari ni teringat lagi..nanti boleh pi situ lagi no..

Kawan2 yang lain tak sempat jumpa..nanti kalau ada kelapangan kita jumpa ya my dear friend..insyaallah..

Cukup dulu update kali ni..tengok lah kalau teringat/rajin/sempat kita update lagi bulan depan???!!! hahahha...


Friday, January 16, 2015

Stay +ve

Tahun baru ni kononnya semangat nak update kerap2,tapi mcm biasa bila semangat nak update dah jering kontang ideanya.Tapi time malas ada bnyk pulak idea..selalunya gitu lah.Last2 sekali takda update jugak.
Cerita yang tertangguh pun banyak lagi.Tapi slowly simpan dulu dalam draft.
Lately bila ada masa lapang dan terbaca sana sini, mula aku berfikir dan buat kajian sendiri..memang bertul setiap kejadian ada hikmah tersendiri.Tak kisah lah samada kejadian gembira atau sedih.
Lesson yang aku belajar dari kesilapan atau pengalaman yang lepas2 sangat banyak..pertama,sebagai manusia kita kena jugak hadapi segala rintangan dengan hati yang tabah.Jangan sesekali lari dari masalah,hadapi semuanya walaupun perit.Lama-kelamaan akan selesai jugak masalah yang dilalui tu.
Yang penting semasa dalam dugaan /cabaran tu,kena ada 'support system' yang kuat..jangan lupa rely on your family and trusted friends.At least kata2 semangat diorang sudah cukup membantu walaupun sedikit.Mereka2 ni lah yang akan sentiasa sokong u ols dalam saat kesusahan tu..
DECISION ditangan u ols sendiri..kema sekalipun..kita kena buat keputusan yang terbaik untuk diri sendiri..dengar nasihat 'support system' yang ada..insyaallah akan bertemu jawapan kepada segala kekusutan..
(Thanks to my 'support system'..hehehe)


Again..sentiasa bersangka baik..dan berfikiran positif..tapi bukan mudah nak maintain sentiasa positif.Kan? Kalau ikut pengalaman aku..ELIMINATE all negative sources...cuba cari apa yang buatkan anda sentiasa jadi -ve...atau bersedih..jadi buang atau elakkan dari perkara2 tersebut..atau tinggalkan terus aja dari hidup u ols..kalau tak,mmg tak kemana lah u ols.Sentiasa disulami dgn '-ve source' tersebut..kemudian elakkan perkara2 kecik yang boleh buatkan kita cenderung menjadi negatif..simple thing...aku tak approve smua yang add aku kat FB.Kdg bila tgk profile org tu akan buatkan kita terfikir ke arah negatif,baik tak payah friend terus.Lagi bagus kan..sekurangnya jauh lah kita dari sumber yang boleh heret ke arah prasangka buruk..
Tapi sebagai manusia kadang tak dapat lari jugak dr berfikiran negatif kpd manusia lain..kalo dah rasa tersasar dari tujuan nak menjadi sentiasa positive tu..cepat2 pikir benda baik2..kan lagi elok..
oraits..cukup panjang dah rasa entry kali ni..

SALAM JUMAAT

Tuesday, January 6, 2015

Manisnya Cinta Di Cappadocia

Baca review ramai kata best citer ni..romantic suwitt sangat..tengok sekali pasti nak tengok lagi..ramai yg kata camtu..

I mmg tak dan nak pi tgk filem ni..masa tgh cari show time kul berapa sekali tayangan di cinema dah habis pun..lambat sangat..hahahha

Suka fazura dgn Sam jadi couple..sepadan..

View di Cappadocia pun cantik..
Baju2 Fazura pun lawa2 dalam ceta ni..
Skang kat Astro First pun dah boleh purchase movie ni..
Tapi sebut astro aja terus jadi meluat haku!
Nak pasang astro mmg tak bleh..tettttttt__________

Nanti bff balik tengok sama2..mesti layan..
Bff cepat la balik lagi,takpun i ols ke rumah u ols nanti ja lah kita tgk sama2 yer..

Monday, January 5, 2015

Star Print Trend !

Comels jugak design 'bintang-bintang' berkerlipan ni kan..
Banyak jugak streetsyle yang keluarkan pakaian dan aksesori star printed..
Antara yang i minat ialah classic pimps dari Kate Spade

Lagrenga Star Pumps
Semalam cari di Kate Spade Gurney Paragorn tak dak pon..selain pumps ada flat jugat yg macam ni..cute sangat..

Musim berangin dan sejuk macam skrang memang sesuai sangat kalau pakai pullover mcm ni..Star Printed Pullover dari Adidas..simpla and classy..senang nak matchy2 kalau pullover mcm ni kan..pakai dgn jeans aja..DONE!


Ini pulak Pandora Christmas Collection..cantik sangat..warna midnight blue memang ngam dengan tema star charm yg cute tu..sekrang pandora sale 30% yer kawan2..sila lah ke Pandora kalau berminat..sale until 11th january aja tau..kita sudah...anda bila lagi..hehehehe..

Comel kan star print ni..balik nnt nak try cari baju atau aksesori lama kalau ada start print..boleh melaram balik..kejap je kan dah 5 hari tahun 2015...