Friday, October 24, 2014

1 Muharam 1436

~Salam Maal Hijrah~

Jadikan Iqra' sebagai asas penghijrahan..segalanya harus dimulakan dengan ilmu...jadi kan diri kita sebagai manusia yang berilmu agar bermanfaat setiap penghijrahan..

Tuesday, October 21, 2014

Compact Powder

Weekend lepas lagi tercari-cari mana lah compact powder aku letak..kat rumah takdak..ingatkan tinggal di ofis,hari isnin dengan ber CC krim aja terus ke ofis tanpa secalit powder dengan harapan ada lah compact powder tu kat dalam laci..tapi apa kan daya,tak nampak pun bayang compact powder.Entah lah kat mana aku letak pun taktau...penyakit lupa menjadi-jadi semenjak 'post stress' ni..ahahahha
Yang hilang tu NARS...so skang mula lah terpikir nak cari pengganti yang macam mana pulak agaknya kan..option paling cepat semestinya ZALORA...
Filter ke makeup and best seller...firstly i saw this
Peter Thomas Roth-Instant Mineral Powder SPF45

Tak pernah lagi try yang ni,selalu beli compact powder dlm casing biasa tu..SPF pun tinggi,bagus ni mcm org yang suka berjemur bawah matahri.

Make Up Forever HD Pressed Powder

Kalo yang ni pulak sebab warna putih,sesuai untuk smua skin color.so tak perlu lagi pening fikir nak beli color apa kan..Make Up Forever pun aku x penah beli lagi sebelum  ni..


Sephora -8 Hour Compact Mattyfying Foundation

Oil free compact foundation brand sephora..harga pun berpatutan,best jugak kalo nak cuba..yang penting utk my skin semestinya 'matte' efek tu..

Tarte -Smooth Operator Amazonian Clay Finishing Powder

Tarte finishing powder pun menarik jugak kan????

Haish pening dah nak pilih yang mana satu..
Tak sempat nak pikir..kerja banyak..esok cuti boleh la tengok satu2 lagi sekali kat ZALORA..

Tapi macam suka yang first tu..hehehhe

So kalo anda2 semua berminat nak beli compact powder mcm aku 'bincangkan' kat atas tu..dengan diskaun sebanyak 15%
silalah gunakan kod ini yer:
ZBAPvuK
*terms & condition apply...and only valid for first time customer aja..dan...brand exclusion applied!
Happy shopping u ols...