Sunday, August 30, 2009

Pra-Raya Shopping



hi babes? so hows ur weekend?..cuti panjang kan..sronokkkkk!..tambah2 lagi gaji baru masuk, so mcm2 plan dlm kepala kita kan?..hehe..aku pun sama ambik kesempatan bershopping lol..tak banyak sgt shopping semalam ni..selain dlm pic tu beli barang2 umah skit jer..yg paling frust skali...cari kasut..satu pun tak berkenan di hati..ada yg aku suka tinggi menggunung sampai 5 inci plak..haiya..manyak susah woo..sedey!




Ni la style rambut terbaru..ala tak beza sgt pun cuma fringe kat depan tu jer..tak dak idea dh nak potong camna..tu pic poyo aku dlm fitting room Topshop..baju tu jer yg aku beli from Topshop..asalnya tgh q kat cashier jusco pastu tgk ada sorang minah ni pakai baju tu..cantik la plak..terus aku terjah Topshop..try2 size 4 ngam2..hah apa lagi rembat la kan..

Kat F21 plak rembat 2 tops and 1 Guess jeans for me..for hubby plak GAP and Bossini....aku gi dgn my sis and her daughter..balik tu singgah umah my mom kat Sungai Petani hantar barang jap pastu my sis gi Ariani borong tudung..cantik2 ler tudung kat Ariani tu..aku pun suka..tapi memandangkan aku tak bertudung lagi..so tak beli just mengada2 try letak balik,try letak balik menyusahkan SA tu..hehe


insyaallah..akan ku kembali ke Ariani lagi
hehe..

Friday, August 28, 2009

TGIF..


Its friday..



Aku baru bangun..hehe..



Cuti yer arini..sangat heaven ok..sampai isnin tu cuti..



Ingat nak wat ini for dis morning(actually afternoon)..


Tapi bila turn yg ni plak

Mesti ujan lebat..sebab sekarang ni pun dah redup..
Ptg2 skit ingat nak gi salon.. sekarang rambut aku lebih kurang macam ni tapi tak la blonde sebegitu rupa!

nak wat stail apa la pulak kan..ni pun cantik

or yg ini..harharhar..

ok nanti kita tgk la keadaan & mood aku or apa kata hairstylist tu kan..tungguuuu!
(all above pics:googled)
owh ya..2 hari lepas aku pergi melawat one of my bff yg baru jer bersalin..Pn Tulip..ni baby dia, Aisya Zara..comel sangat..ikut muka ibu dia..tambah2 lagi hidung mancung terletak tu..mmg saling tak tumpah dgn ibu dia..tahniah yer bibi..

Monday, August 24, 2009

Beg Raya?..Settle!


Satu hal dah settle..lega..yea hal beg raya la kan..
Malas dh nak pikir2 and cari beg apa yg nak beli raya nih..
Kasut lagi..pening!..hehe padahal puasa baru hari ke-3..excited lebih plak aku ni..

Jgn terkejut eh tgk pic kat atas tu..semestinya bukan yg tu beg raya aku..tak mampu kalau beli yg tu..nanti bajet lari..hehe...i just cant keep my eyes off this bag..hari2 mesti bukak Fashionable Bargain tgk ada org dah beli ke tak..huhu..

Mmg dari mula2 denim pleaty ni released lg aku suka sebab dia kecik & comel jer..lagi satu aku mmg minat kalau handbag material dia denim..tgk Fasha Sandha bawak dalam Anak Halal mmg cun gilos..haiyaaa...mana mau cali luit,Fasha takpa ler artist..aku ni kuli jer pun..gaji berapa hinggit sangat!

Utk sesapa yg berminat jugak dgn ci comel denim pleaty nih..u all bleh tgk kat scoop pun ada tau..

For dis coming raya i decide to use my existing clutch..lagi pun baru sekali dua guna..membazir jer nak beli baru (ayat terpaksa)..haha..mesti lah choc kaler kan..sebab baju we all kaler choc..hehe..

(pic from:www.mytrueoriginal.com)
tada..ni lah dia bakal beg kepit rayaku nanti..

Sory lah yer terpaksa layan merepek aku di petang2 ramadhan nih..

Hehe ni la akibat takder keje..nak tido pun tak ngantuk..

Ok selamat berbuka..

Saturday, August 22, 2009

Jom Sahur


Haaaa...amacam u alls tadi? Gi tak masjid?...Me? Alhamdulillah...semestinya la pi..kalau tak mesti dah tak berani nak tanya u alls kan..tumpang semangat tgh membara tu baik pegi kan..kalau tak mmg lepat liat la nak start gi terawih tu..

Kat perlis tadi hujan lebat..kiranya hujan rahmat Ramadhan ni..sejuk bangat malam nih..bestnyer kalau puasa time hujan2 nih..at least tak terasa sangat perit tekak tu kan..

(pic:googled)

Sahur first u all makan apa?..Me & wandy jap lagi makan kari terubok and ikan terubok goreng..yummy..makan nasi panas2 dgn terubok goreng plak tu..ayaya..yummyyyy..okes nak tido dah..


Selamat bersahur..

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa

Selamat berpuasa to all my frenz out there..
Semoga Ramadhan kali ni memberi penuh makna kepada kita semua..
dan penuhilah Ramadhan ini dengan segala amal kebaikan..
(sticky mode yer..please scroll down for new entry)

Wednesday, August 19, 2009

Milky story mory




Rasanya aku antara golongan yg bertuah sebab dr kecik sampai besar tak pernah nak berubah selera terhadap susu..iyer la kan masa baby minum susu..pastu dah muda 'remaja' skang ni pun still lagi boleh minum susu..

sebab apa aku kata 'still lagi boleh minum susu'?..kan setengah org tak bleh minum susu sebab rasa cam nak keluar balik or mmg tak bleh nak telan langsung kalau minum spesis2 susu nih..

ala aku ni pun takdak la minum susu hari2 pun..on/off jugak..baru2 ni jer yg start minum balik..tu pun sebab masa ronda2 kat kedai tetiba rasa cam nak minum susu.. so aku beli la Anlene Chocolate tuh..pack kecik jer pun..ni pun sebab terpengaruh dgn iklan Michelle Yeoh yg tgh exercise beramai-ramai pastu tulang reput tuh..hehe..scary kan?...

U all yg tak bleh nak minum susu pure tu apa kata try perisa lain..choc ker,strawberry ker or vanilla..sebut pasal vanilla terus tringat ada user Usana (aku baca dlm blog my dear Leeds) cakap French Vanilla tu sedap..hah mula la puan dazzling ni terpengaruh..aku memang hantu vanilla..jgn tak tau yer kalau ice cream pun i'll choose vanilla than choc lagi..rasa manis jer..aish tergugat iman gua!

Jgn salah anggap plak bila aku tertarik dgn Usana ni..kang tak pasal org cakap 'dah kurus pun nak makan lagi benda2 alah ni'.....org kurus pun kena jaga kesihatan jugak yer..utk makluman aku mmg tak gain weight langsung dlm 4 thn nih walaupun melantak tak kira masa..disebabkan tabiat pemakanan aku yg tak berapa best ni lah yg aku nak try Usana..for health concern bebeh!..Lagi satu hal kan ker Ramadhan dah tak lama lagi..so bleh la minum Usana products ni utk sahur..aku nih kan bergerak aktif ke sana ke mari..sesuai sangat la kan..tambah lagi kalau time conduct makmal..2 jam straight tak bleh nak duduk langsung..lenguh kaki gua tau..

(kurus ker?..perasan..haha..just ngam2 dgn tinggi aku..kira ok2 jer..)


Ok2 udah ler membebel pasal susu musu nih...nanti apa2 perkembangan terkini aku update yer..

Monday, August 17, 2009

Hajat tak sampai


Sunday yg lembap semalam nih sempat lagi aku gi jenjalan kt sempadan sana..haha..gi duty free kat Pdg Besar..sambil baiki jam my bro,sempat la jugak merayau-rayau test perfume..ermm..menarik coz ada diskaun from 15% to 30%..dlm banyak2 yg aku test tu..yg paling meruntun kalbu yg dlm pic kat atas tuh..wangi harum manis semerbak..entah ke betul ayat aku tuh!..sayangnya cuma tinggal botol besar..kalau botol kecik mesti aku dah rembat..kopak la tengah2 bulan ni nk beli yg large size kan..nanti ada sesaper yg nak gi langkawi bleh aku kirim..kat sana pun murah..haih..sampai skang terbau-bau lagi kemanisan perfume nih..dah la botol kaler biru..cantik sangat..

Satu lagi yg aku suka: Flora by Gucci..tak mampu nak beli handbag Gucci, perfume Gucci dulu pun jadi la kan..tapi kat duty free tu tak wujud lagi Flora nih..SA tu kata new collection tak sampai lagi kat situ..hampa tak terkata..huhu



Dan lagi yg aku suka mengenai Flora nih: iklan dia..best sangat tgk dress model tu berterbangan dlm kebun bunga..nampak sweet and ala2 fairy tales..kalau bleh wat photoshoot mcm ni kan best..tapi,mana nak cari maxi dress merawang-rawang nih..haha..angan-angan udah la kan..

Saturday, August 15, 2009

Tension!...

HUHUhuHuHu..tension yg amat..ayaq tak turun arini..weekend plak tuh..haiya..masuk ni rasanya ada kot dlm 5/6 kali sepanjang aku pindah sini..

Thursday, August 13, 2009

Mari membaca!

Aritu gi popular..asalnya nak cari twenties girl by Sophie Kinsella tapi bila sampai sana...terus tak jadi nak beli,nyesal tak wat popular card..ada diskaun 20% utk cardholder..terus tak beli..sebab rasa cam rugi..tunggu jer la 2/3 bulan lagi..haha

So i pick other novel from Jenny Colgan..jengjejeng..

DIAMONDS ARE A GIRLS BEST FRIEND
dah baca sampai chapter 4...ok jugak la ceta dier..ala2 macam Undomestic Goddess pun ada..cuma perkara yg sebabkan diorang papa kedana tu lain skirt ar..hehe..paham ker?..takper kalau nak nanti bleh pinjam kat aku novel2 nih..

Wednesday, August 12, 2009

Cempedak di luar pagar?


bukan di luar pagar..tapi di atas simen..heran2..u all pernah dak dengar org kata "jgn letak cempedak di atas lantai simen,nanti sampai bila-bila dia tak akan masak"

sepanjang aku idup musim buah kali ni first time aku dgr benda ni..dua org dah bgtau aku.. pasai apa?..heran..pelik..nak kena test tgk..baru tau teori selaras tak dgn praktikal..

buah cempedak kena tulah raja majapahit sebab dia derhaka kot..hehehe..

Monday, August 10, 2009

Jeans & Kain

Hellu my babes...hows ur weekend?...

Me?.. have a superb weekend..yeya..sronok..

Hari2 penat tido malam lena sampai tak sedaq apa..letih sangat..haha

U know why i letih sangat??...jalan2 banyak sangat!

Jumaat tu balik dr Satun..sampai umah pun dh kul 7 malam..

Tercapai gak hasrat aku nak belikan Pn Tulip pasembor kt Satun..dia pesan kalau gi sana tlg belikan pasembor sebab dia teringin nk makan utk baby aisya dia tu..ok baby nanti dah lahir jgn meleleh air liur lagi k...hehe..


Then balik tu dapat sms my akak ipar..i recieved my jeans..sukanyer..

Thanks aida(Fashion Forward)...Miss 60 jeans,i dapat dgn harga yg agak murah sebab aida bawak balik msia..Aku mmg suka jeans Miss60 sebab cantik2 and fit ngam2 jer dgn aku..satu lagi jeans baru aku is from Baby Phat..yg ni order from Nek Rock's..suka kaler biru ni..and one more..lambang kucing tuh..remind me of my Puteh..

Tahun ni banyak betul aku beli jeans..last year rasanya 2 helai jeans jer pun aku beli..setakat ni ada dlm 4 helai jeans baru dah aku beli(bg aku banyak la 4 tu..org lain mungkin sikit)..dlm kepala aku ada lagi sehelai Gues jeans yg aku suka..nak beli ke tak...price dia RM699..mahal kan..patut beli ke tak utk raya?..berbaloi tak harga tu?..bagi pendapat skit..

Satu perkara lagi yg membuatkan aku kernyih sampai ke telinga bila hari sabtu gi shopping kain utk raya..best tau pilih kain ni..aku suka sgt kalau org mintak pendapat utk pilih kain..



Semuanya 5 pasang..tapi bukan utk aku..biasa la time raya kan..beli utk my in law,my auntie and my ex biras..hehe..tapi tetap jugak terselit 2 pasang aku punya..wajib!..entah zaman bila nak pakai pun taktau..rasanya jadi baju kerja aku..

Huh rasa tak sabar plak nak tunggu puasa..tak lama lagi kan tinggal 12 hari jer lagi...

Thursday, August 6, 2009

Clarins & aku..


Update on clarins product ni pun sebab teringat azza (azzamoro).. u ada pesan suruh i update kan if ok dengan i..so here the story goes...

First product yg aku try from clarins is Hydra Matte Lotion,pastu baru beli Gentle Foaming Cleanser(for oily and combinantion skin yg kaler ijau tu)..alhamdulillah this two products suits my skin..suka cleanser dia sebab berbuih banyak..bleh tgk entry Clarins yg dulu..klik sini

Then, few days ago aku beli White Plus HP Total Whitening Essence plak..muka dah terbakar panas sebab lately banyak sangat aktiviti outdoor..asalnya nak beli night cream..last2 terbeli essence ni sebab auntie kat spa yg aku beli tu advice suruh pakai essence dgn nite cream togather..dia bagi aku 2 sample utk night cream..nanti tgk la yg mana2 satu sesuai bleh beli yg saiz besar..


First dia rekomen, Multi Active Night Prevention Lotion..yg ni bagus utk umur 25 and above to prevent wrinkles..




Second product..White Plus HP Repairing Whitening Night Cream..ni bagus utk kulit yg ada pigmen..aku baru try yg ni 2 hari..so tak nampak apa2 result pun lagi..
Siap dapat satu lagi sample utk cleanser saiz travel pack tu..bestnya..beli satu produk jer pun..sample sekali dapat 3..hehe..

Owh ya...la ni aku bz sesangat..sampai tak dan nak update..serabut kepala otak aku tau..hehe..

Walaupun bz aku hepi jer.Tak mau stress2 nanti kedut2 cepat ada kat muka...HeHeHe..