Monday, January 31, 2011

Teratai Puteh

Actually peristiwa ni berlaku sabtu lepas..
Hehehe..peristiwa la sangat..
Tapi baru sempat nak update hari ni..
Lepas sis Yanie komen kat entry Ken Som tu..aku pun dapat idea nak gi try ken som kat Restoran Tearatai Puteh..area Padang Besar..

 So....ini lah Ken Som Teratai Puteh...ikan siakap..RM25 untuk seekor ikan siakap..not bad jugak rasa ken som ni..mmg kaw...pedas+masam+masin...

 Kailan ikan masin dengan ayam black pepper...

 Jus 3 rasa (sedap jugak!, teh ais dgn tembikai..mmg best pekena jus time panas-panas nih..kat utara kan cuaca panas terik..

 Geng2 seangkatan...hehe..we all makan kat bawah pondok..ada banyak lagi tempat duduk kat dalam restoran..bukannya apa,senang nak bersembang..orang tak dengar apa yg kita cakap..

Posing dari jauh aja..lepas makan bertambah 2 kali tak berani nak ambik gambar dari dekat..haha..

Restoran Teratai Puteh ni agak ke dalam skit..tapi mudah ja nak jumpa sebab ada signboard kat tepi jalan besar tu..total we all makan dalam RM45 aja..ok la harga pun berpatutan..restoran pun selesa..kalau tak salah aku macam ada resort kat situ..malas nak explore sebab aku mmg mustahil nak tido semalam dua kat situ kan..haha..

Pesanan penaja

Happy monday u all..
I cuti hari ni..so kejap lg nk update dgn entry yg baru..
Tapi skang tak sempat lagi..nk settle kan a few stuff..
Stay tuned!

Wednesday, January 26, 2011

Lovely Lucky Lady...

Bertuahnya lah hai si cantik manis sorang ni..
Dah la cantik..
Ex mertua pun sayang..
Orang bagi rumah...bawak gi bercuti..celebrate birthday anak sampai Jepun sana nun..
Untung benar jadi Nora Danish ni kan...wpun husband tinggalkan dia..family x-husband dia tetap kasihkan dia macam anak sendiri..bukan macam 'bekas menantu' pun aku tengok..

Commopolitan Februari: Cantik kan?..macam naka dara umur 20 thn..really hot mama

Pic:oh bulan

Agaknya  Nora ni baik orangnya kot..sebab tu x-mertua dia sayangkan dia..taktau la camna diorang nak respon bila terima menantu baru nanti kan?...hehehe

Owh kalau nak cakap tentang hubungan dgn mertua ni..aku pun tak arif sgt..maklum la baru setahun jagung kawin..apa yg penting bagi aku cuma satu(dari pengalaman):

Anggap keluarga mertua macam keluarga sendiri..do depa pun akan anggap kita macam anak sendiri..bukannya menantu..jangan sesekali jadi hipokrit depan diorang..just be yourself..insyallah lama2 diorang pun akan terima kekurangan u all..

Tuesday, January 25, 2011

For sale..

Dua-dua ni aku sayang..
Tapi skang dah jarang2 pakai..
asyik terperuk dalam almari ja..
Kadang2 lupa kewujudan beg2 nih..
So i decided to let these 2 bag go to a new owner..


Juicy Couture Baby Fluffy Bag

 Lebih kurang besar ni yer...
RM 450 (include postage)


Marc by Marc Jacob Satchel
RM900 (negotiatable)

Kalau sesapa berminat boleh emel or komen kat entry ni...

Monday, January 24, 2011

Tamaknyaaa....

Time shopping selalunya aku ada 'mood'
Sebulan tu asyik beli baju jer...next week plak maybe 'mood' kasut..
esok lusa plak 'mood' kain pasang..
memang selalunya 'mood' tu berubah-ubah..ikut perubahan hormon kot...hehe..
So semalam ni 'mood' earring..
Apa lagi sekali borong sampai 8...

Semua ni earring murah ja..

Kalau earring yg price more than RM20 i mmg tak akan beli..
Tapi tgk jugak kualiti and design..kalau yg banyak bling2 tu Rm30 pun worth it kan...
Kalau aksesori yg branded tu..rasanya Forever21 mmg banyak choice..harga pun ok..tapi untuk aksesori i jarang beli yg mahal..selalunya beli yg murah2 sebab aksesori kena pakai tukar2 ikut kesesuaian baju kan...rasa membazir jer beli yg mahal..

U all kalau nak beli earring yg kat atas ni boleh emel:
Yg atas first tu aja i baru pakai..kalau nak bgtau cepat2 sebelum tuan empunya merasmikan..hehe..

Friday, January 21, 2011

ReJeki

Alhamdulillah...
Sambil tersengih!
Dapat Jusco shopping voucher RM30 dari prudential..
Balik keja tgk ada sampul from prudential..
Ingatkan nak promote insurans ke hapa..
Sekali bukak...


Tak sia-sia aku klik iklan Nuffnang and jawab a few question kat survey Prudential ni...
Ok la tu Rm 30 kan..mmg tak banyak..at least boleh gak dapat sehelai baju nih...
Rasa cam nak beli comforter baru ja..Jusco punya comforter pun cantik2 jugak kan?...
Satu lagi yg buatkan aku happy kemarin nih...
Recieved 2 parcel sekaligus..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
My jacket and cardi dah sampai..
Suka sangat...
Tak sabaq nak pakai..

Wednesday, January 19, 2011

Beg Murah-Murah

Im updating my sales blog
kawan i nak let go beg2 dia lagi..
Ada yg berbau kedai lagi
Jom tengok sales blog i..
*
*
*
*
*
*
*

Monday, January 17, 2011

Ken Som

My ultimate feveret.
Gabungan pedas & masam yang amat sangat..
Bila makan rasa nak lagi dan lagi..rasa cam tak leh nak stop makan jer..
Ken som ni asam pedas thailand..
Selalunya diorang akan letak ikan dengan umbut kelapa..bukan  rebung okes...
Kalau i prefer ikan kembung..ada jugak org yg suka letak siakap..


 Errrrmmm...kaw benor kaler dia..kalau makan kena tisu di sebelah..hehe..lap peluh dengan air hidung..muahaha..kan pedas...
Last sunday i gi pekena ken som di Restoran Norlaila , Dannok...mmg sedap sgt..
Lama dah teringin nak makan Ken Som nih..puas hati bila dapat makan..
Semua sekali termasuk nasik 3 pinggan and drinks..Rm35 aja...murah sgt..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Alhamdulillah..kenyang...kami tak ngidam lagi dah...

Yang kanan tu tambah nasik 2 kali...yg kiri tu plak 3 kali...hehe..

Saturday, January 15, 2011

Terbang melayang lagi $$$

Happy weekend peeps...
Hari ni aku stay kat umah ja..
tak jenjalan mana..tunggu wandy balik..dia ada keja..
Lunch pun tapau aja..
So petang ni layan TV dgn intenet jer..
Tadi ni $$$ dah melayang..haha..
Polka dot cardi ni punya pasal

 Comel kan? harga pun reasonable..Rm29.90 ja..
Tak sabar nak pakai dis cutie..red ribbon tu enhance the cuteness i think!
I beli ni dr FB Venus Frenz...collection dia macam lain skit dr yg lain n cantik2..
mula ingatkan mahal2..tapi tak..harga dia cam biasa jer..sangat berpatutan

Lacey top ni pun cantik kan?...tapi tak beli pun balance dlm maybank2u tak mencukupi...nanti i nak browse2 lagi..hehe

Sebenarnya i ni nak beli a few tops from Warehouse,DP & Miss Selfridge..tapi tgh cari2 seller yg bleh order online untuk UK based website..u all kalau tau tolong bgtau i k...

Friday, January 14, 2011

Kain pasang for sale

Hai all
i ada jual kain pasang 4 meter..
Kalau nak tengok boleh view album kat FB i
or klik SINI
Thanks for visting..

Thursday, January 13, 2011

My first phone...

Semalam ni masa duk godam2 phone wandy...tetiba teringat balik kenangan dulu2 ni..
masa mula2 mobile phone jadi femes...hehe..
Masa tu aku kat UTM lagi..first year dalam tahun 2000..my bro bagi aku pakai phone and line dia..nombor dah tak ingat..tapi phone sampai skang aku ingat..
Aku pakai Ericcson T10 kaler pink..suka sgt sebab dia kaler pink..hehe

Pic:googled

Try google and jumpa pic nih..hehe..tu yg aku update kat blog..nanti2 bleh jadi kenangan..
Masa tu nak call mahal..sms pun mahal..dah la boleh sms dari maxis ke maxis saja...haha..
tak lama pastu celcom dah bleh sms ke provider lain..
Prepaid pun tak wujud lagi masa ni..lama skit pastu baru ada..tapi starter pack punya lah mahal nak beli..kalau tak silap RM238 kot...nak top-up pun ada RM60 aja..kalau nak topup mmg pikir 56 kali la..maklum lah waktu tu student..harapkan duit biasiswa JPA ja..
Aku ingat lagi Nokia 3310,femes sgt dgn game SNAKE tuh..my roomate , Ima (kat mana hang menghilang ima?...) beli Nokia 3310 kaler merah rm1000++ jugak...sangat cantik...huhu..gila kan nokia tu seribu hinggit...kalau skang ni trade in dapat berapa u all agak2?..hehe
Bila dah ada topup RM30 evolusi phone pun makin berkembang...kuar yg color screen...pastu ada kamera...and bla-bla...sampai la skang ni intenet pun 'on your finger tip'...
Kalau dulu-dulu ni mmg tak pernah terjangkau dek akal yg intenet bolah tgk melalui phone...
Mmg cepat teknologi berkembang..syukur sangat dapat hidup dalam dunia serba moden nih..
Saja aku tulis entry nih..tak mau lupakan sejarah macam mana first time pakai phone dulu2..hehe..mana tau kot2 dah tua nanti mampu nak ingat lagi dah semua2 ni..

So....what is your first mobile phone?

Saturday, January 8, 2011

3 series & health

Salah satu azam untuk 2011 ni : jaga kesihatan...
maksudnya kat sini start exercise balik..tak kisah lah either jogging or erobik..
kekadang bila org tgk aku jog,mesti akan kuar ayat nih
"dah kurus dah watpa yg duk jogging lagi"
itu salah satu ayat2 yg selalu aku terima..tak kisah lah apa org nak cakap sekalipun..
yang penting aku buat semua ni bukan utk kurus...tapi untuk SIHAT..
org kurus pun sakit jugak..tak terkecuali..
takut weih..sedar2 ada diabetis & high cholestrol jer..haha..lagi bahaya kan dari org berbadan besar yg sememangnya kita tau ada risiko..
So..i decided to EXERCISE REGULARLY this year..
lagipun umur dah meningkat..tak lama lagi nak masuk 3 series..hehe..
Tadi masa tengah kemas2 umah..terjumpa kasut ni..

Wandy beli dah lama...tapi tak pernah pakai pun..nasib we all satu saiz..haha..rezeki aku la nampaknya..so boleh pakai gi jogging..rasa cam petang ni semangat dah ni..pakai kasut baru yg striking nih..haha..
Alhamdulillah Allah permudahkan 'jalan' tuk aku jaga kesihatan..
Sooooo...no excuse anymore..

Friday, January 7, 2011

Kerja oh Kerja

Keja dah semakin banyak..itu nak kena buat...ini nak kena buat..
tapi MALAS..
kalau takdak keja pun bosan jugak..duk umah melangut TV saja pun tak kuasa jugak!
biar je dulu keja tu..next week ada keja baru lagi..
lama2 mmg berbukit..
bila dah sampai due date..mula kelam kabut penat lelah habiskan kerja..
perah otak dan tenaga sampai maximum level..
i mmg selalu camni..suka sangat wat keja last minit..
Padahal kita pompuan ni MULTI TASKING..boleh ja buat bebanyak keja dlm satu masa..
tapi dah mmg tabiat kot...suka buat kerja last minit..
hahahhah..
korang camtu jugak ker?
Atau pun mmg aku sorang ja yg pemalas nih..
huhu

Wednesday, January 5, 2011

Kepingin pumps!

Teringin sangat nak pakai pumps..tengok org pakai cantik ja terletak di kaki..ada setengah tu yg kaler terang mmg "Wow"..design pumps pun cantik2..yg ni mmg i suka..kena dgn jiwa i yg 'rock' nih..hehe


Pic:google

Kalau yg ni plak a bit feminine..ala2 lace siap seketul bunga kat atas tuh..comei..

Pic:google

Tapi masalahnyaaa...tiap kali nak beli mesti terpikir...
kaki aku ni mudah melecet kat bahagian ni:

Tiap kali pakai ja kasut bertutup kat belakang mesti melecet kat bahagian belakang ankle tu..sakit weih!..semua jenis kasut tutup tak kira la pump ker,flat ker apa ker..mmg seksa..
Korang ada jadi camtu tak bila pakai kasut tutup ni?..or certain kasut ja? ataupun jadi masa pakai kasut baru ja,pastu lama2 dah ok?..Rasanya dari kasut murah ke kasut mahal yg mana jenis bertutup tu mesti akan melecet jugak kaki aku...geram jugak..
Ada cara tak nak bagi tak melecet bila pakai kasut tutup?..please share yer kengkawan..thats why aku lebih suka beli heels yg slingback daripada jenis pumps...

Monday, January 3, 2011

Hello 2011...

My first entry for 2011
Sebab tu title "Hello 2011"
padahal hari ni dah 3rd Jan pun..haha..
semalam baru sampai rumah,so kepenatan nak hupdate..
alah bukan gi memana sangat..Penang aja..sekadar nak ambik angin tahun baru kat sana

First day sampai penang, stay kat B-suite..as usual la kan malam new year jgn ko mimpi nak cari hotel area ferringhi..lagi pun last minit punya plan dah nak pi penang tu..
Tahun baru aku bermula dengan kunjungan ke Queenbay..haha..mmg 'best'..nak parking pun susah..ramai sgt umat manusia..merata-rata signboard SALE..tapi yg peliknya apa yg aku beli tu tak sale pun..

Menggedikkan diri di F21..hehe..tops hijau dgn topi tu tak beli hokeh!..try aja...


Lepas penat shopping2..terus ke jalan Buckhingam...ni masjid Kapitan Keling..first time mai tang ni..

Kalau dah sampai masjid Kapitan keling ni confirm la nak pekena nasik kandaq beratur kan..nasib takdak org time ni..tak payah nak beratur panjang..makan pun tenang ja..
sambil makan,sambil jamu mata tengok deretan kedai2 emas di seberang jalan sana tu..amboiiii...terpegun sat..mmg satu deret tu semua kedai emas..mula lah berangan kan...hehe..and i cakap kat wandy "nanti ada duit nak mai Habib Jewel ni ok..."haha
Malam kedua we all stay kat An-Nur Ancasa..saja nak cari pasal check in tempat lain..padahal dah tau yg cuti2 mmg fully booked..haha..nasib la ada cousin wandy yg bgtau pasal apartment ni..belakang deret2 kedai emas tu aja ok..

Rasanya kalau nak pi family ramai2 mmg sesuai stay sini..tapi no breakfast include yea..dekat ja dgn parkson 1st avenue,prangin mall and komtar..we all jalan kaki ja malam tu..hehe..saja nak exercise amik angin..

tengah2 panas saja cari pasal posing..haha (pic lain blh tgk kat FB)