Tuesday, May 31, 2011

Seth Tan sangat dahsyat!

Dahsyat tul kuasa tarikan Seth tan ni yer..tetiba terus naik ranking no 4 dalam top 10 Popular Post aku..tak pernah entry baru naik terus dlm top 5 Popular Post aku tu rasanya..hehe..dahsyat betul Aron aziz yang macho tu..eh ker orang suka watak Seth Tan?...ataupun gabungan ke'machoan' Aron dengan ke'romantikan' Seth Tan?...

Monday, May 30, 2011

Kongsi/Seth Tan

Semalam tgk KONGSI kat astrofirst la mana lagi kan?..aku rasa cam biasa2 aja ceta tu..ntah la tak menarik tertarik sangat pon..ada la jgk gelak skit2 tang part lawak tu..ulang tgk 2 kali jer rasa cam hambar..Tapi hero dia si Sam tu mmg hebat bakat lakonan dia..tapi korang mesti pilih Seth Tan lagi kan?..hehe..tetiba ja takder kena mengena..Kat wall FB and rata2 blog semua sebut Seth Tan ni..aku pun suka tengok ceta Nora Elena..sweet jer dioarang as a couple..tapi aku prefer Nora lagi dr Seth Tan..Dah la comei,gebu plak tu..cantik takder cacat cela orangnya..lakonan pun not bad..
So hari isnin sila jangan monday blues yer u ols..petang ni jom kita date beramai-ramai dengan Seth Tan..

Pix:googled

Thursday, May 26, 2011

Sudah Jatuh Chenta!

Dulu2 aku tak pandai and tak suka liquid eye liner.tp skang tidak lagiiii...suka sgt liquid eye liner sebab dia maintain ja tak sememeh brapa jam pakai pon..pic ni aku snap kat umah pas balik keja..skang ni dah pandai guna liquid eye liner hasil drp praktis time weekend pakai kt umah jer..mula2 dlu mmg ber'zigzag' jugak lah kalo pakai..tp skang dah ok skit..yippie..pasni nak cari liquid eye liner yg best2..skang aku guna Silky Girl jer..

Akhirnya..Termakbul Jua..

Lain yg kepingin lain yang aku rembat..
Actually yang aku rembat ni dah lama aku tercari2 since Februari lagi..kat Malaysia ni mmg takder nampak bayang langsung..
Nak pesan direct dr UK pun dah off season+harga pun sendiri mau tau lah kan..
Tulis kat website 45pound..kalau pesan dgn seller maunya jadi dekat 400 jugak..
Sekali baru2 ni ternampak kat satu website sebijik cam baju yg aku nak..aku pun klik..brand Rare..harem tak pernah dengar pun..aku pun bukak balik web Topshop..rupanya Rare ni salah satu brand under Topshop..dengan girangnya hati aku terus klik2..hehehe..tunggu dia sampai jer nanti...boleh buat baju raya..legaa...2nd baju raya dah settle..tak payah pening nak cari kain or tempah..


Pic penuh bleh tengok kat entry ni : Kurung Moden Ala-Ala Topshop

Off season pun lantak lah..i tak kisah..janji i suka..

Monday, May 23, 2011

Kepingin Lagi!

 Sekali tengok rasa cantik plak skirt ni kan..
Trend ni ala2 50's kalo tak salah..zaman Marilyn Monroe..

(Pix-Googled)
Skirt dia paras lutut and kembang..ada dua jenis actually skirt paras bawah lutut ni..or called midi skirt..satu A-line/pencil skirt and satu lg cam dlm pic kat atas..

Actually skirt ni sama cam dlm first pic..tapi nampak casual bila dia gaya kan dgn beach hat and sleeveless..
kalo aku yg pakai skirt ni camna la agaknya kan??..haha..
Kepingin bangetttttt!

Saturday, May 21, 2011

Kadang-kadang

Bosan!...yea ada jugak weekend yg bosan...
Itu lah cuti lama sangat last week..jadi weekend ni bosan la skit..nak jenjalan pun tak menarik sebab poket handbag 'kempis'...hehehe..
Owh..punya la bosan hari ni smp aku jadi rajin plak nak compare nuffnang earning aku..awal tahun ni dah cash out earning hasil berblogging selama lebih kurang 3 thn...tak la ribu raban cam blogger2 lain..tapi cukup stakat nk beli kasut sepasang...ok la tu..rezeki jgn ditolak..
Setakat tahun ni aku tgk dlm masa 6 bulan ni dah 20 percent dr earning 3 tahun lepas..yippie...rasa cam semangat nak update blog..kalo boleh update sehari satu entry pun dah kira bagosss dah utk aku...
Ok lah malas nak membebel lebih2,aku nak kuar cari makanan..petang2 ni cepat rasa lapar plak..daaa

Thursday, May 19, 2011

Sapa minat Ralph Laurent Shirt?

updated: salah info u ols....cuma ada kaler putih jer...aku dah betulkan kat sales blog..kiranya dua2 kaler putih cuma size lain2..

Ingat tak aku penah buat entry pasal Ralph Laurent shirt yg my friend belikan kat Bicester Village?
kalo tak ingat/tak pernah baca pun takper...korang bleh tgk my sales blog..my fren ada beli 2 helai lagi extra..tapi untuk size M..satu kaler putih and satu lagi stripe biru cam aku punya...
Aku pakai size 4 US..so kalo sesapa yg penah jumpa aku tau la agak size yg sesuai dgn korang..
Kalau minat klik sini..

Wednesday, May 18, 2011

Wordless Wednesday : Tea Time

Monday, May 16, 2011

Marvellous Monday

No monday blues yea today..i cuti..hehe..
Asalnya plan nak ke langkawi,tapi di atas masalah teknikal..kena cancelled last minit..
So hari ni stay kat umah..takdak apa2 plan lagi..pagi tadi bangun awal kul 7,then tido balik..bangun kul 9.30pg terus wandy ajak gi breakfast kat brasmana...
Balik makan jer terus siap2 Teeta nak bwk dia check up..pas beranak jer asik cirbir..ramping jadinya..kesian plak aku nengok..
Sampai skang dah petang ni..takdak mood lagi nak start marking..huhu..ada kot dlm 20 keping lagi..malasssss..
Layan 5 beradik ni lagi best..depa dah ada nama..introducing:
TGer,Ginger,Angel,Blackie and Rainbow..

Friday, May 13, 2011

Read only

Dari semalam lg nak loin kat blogger.com tak boleh..sekadar read only...time2 i banyak la plak nak komen..adusss..nnt mati idea pas dh bleh log in..ni pun aku try update pakai phone time tak leh log in..saja try tgk boleh ke tak

Wednesday, May 11, 2011

Wordless Wednesday : Tema Baju Raya

*Poyo sgt..puasa pun belum ganti lagi..haha*

Monday, May 9, 2011

Harumanissss...

Sekarang musim harumanis..
Setahun sekali jer musim harumanis ni yer
So sesapa yang teringin nak merasa harumanis ni ambik cuti siap2 dalam bulan Mei-Jun..
Datang Perlis makan pulut harumanis..
Sedap weihh..
Aku pun semalam ni nak meriahkan suasana gi ke Sg Batu Pahat semata2 nak makan pulut harumanis
Tempat ni terletak kat jabatan pertanian berhampiran sg batu pahat..
Setahun sekali jer dia bukak..1st mei aritu baru start bukak..

 Pulut harumanis RM 4.50 sepinggan..
Nak tapau pun boleh jugak..

 Jus Harumanis plak RM2 segelas..

Harumanis yang ini not for sale yer..kalo nak jugak sila gi tempah kat kedai berhampiran..buat replika depan umah..hehe

Sebenarnya aku ke sana pun nak belikan utk kawan yg tengah mengidam tu..shiaannn dia..dah la jauh nun di Labuan..sabar yer Tilla..lusa sampai ler buah tu..
So sesapa yang rasa teringin nak makan harumanis cepat2 datang ke Perlis sebelum habis musim dia..kang kempunan kena tunggu setahun lagi plak..

Sunday, May 8, 2011

New Vocab

Weekend ni aku blajar 2 perkataan baru in english..

1.Green Fingers-Tangan Sejuk..

Hehe..baru lepas ja entry yg libatkan tangan sejuk ni kan..sekali terjumpa dlm novel yg aku tgh baca skang nih..betul la org cakap membaca tu sgt penting utk tambah ilmu wpun sepatah perkataan baru..


2.Horseshoe Crab-Belangkas

Yg ni aku belajar dari nonton Majalah 3..kalo tak sampai mati tak tau mat saleh panggil apa belangkas tu..tau makan aja selama ni,dlm bahasa thai aku tau org panggil apa..isk terliur dah semalam ni tgk diorang makan belangkas..

Pix:googled

*harap maklum saya ni sgt lemah B.I yer*

HAPPY MOTHERS DAY TO ALL ,TERUTAMANYA UTK MY MUM:NORHANI MAT NOH AND MY MIL ZAINAB HASHIM..I LOVE BOTH OF YOU TO THE MAX..

Friday, May 6, 2011

Nak Jugakkkk Try...

Ini lah hasilnya kalo ada kawan2 keje kedai jamu..
Asal singgah jer mesti 'ter'beli..
Bukannya apa..kalo kawan kita yg keje situ boleh la nak tengok satu persatu apa yg ada kat kedai tu kan..kalo org tak kenal confirm malu punya lah nak tengok2...kang tak beli lagi segan..
Saja nak try Kopi Mak Dara...RM19 untuk 20 paket..
Rasa?..cam pahit skit..aku tambah susu skit nak bg kena taste aku..

Antara khasiat yg tertulis kat kotak : menambah tenaga + akar perapat
Aku dah minum malam semalam dgn pagi ni..tapi tak pasti la plak apa kesannya ke aku..hehe..aku ni kalo cukup tido mmg cergas jer sepanjang hari..
Teringin gak nak try jamu mak dara ni..tapi skang tengah ambik supplement lain..kang banyak sangat makan supplement 'kojol' plak..
Kena try satu per satu kot..

Thursday, May 5, 2011

Alhamdulilllah
habis sudah episod menjaga exam..
Bagi aku baik amik exam dari jaga exam!..
Bosan weih duk menunggu 3 jam..
Habis boring sgt pun ronda2 dalam exam hall tu jer..
Semalam student yang aku ngajar dah amik exam utk subjek tu..
Lega aku rasa..
kalau diorang nak test/exam aku pun sama susah hati..
Rasa seram sejuk jugak..hehehe..
So skrang ni tinggal nak marking paper final tu aja..
harap2 semester ni result diorang better dari dulu..
Sebelum habis semester aku ada bagi student evaluation form utk diorang isi..
Dalam banyak2 komen yg ni paling 'BEST'

 Camno tu? Kalau habis awal kelas kang tak habis plak silibus tu..
macam2 diorang ni kan..
Kekadang sakit ati...tapi kekadang geli hati..
Macam2 pengalaman selama 3 tahun terlibat dengan dunia pendidikan nih..
Apa2 pun seronok deal dgn budak2 nih..

Wednesday, May 4, 2011

Wordless Wednesday: I miss the hair do!

Tuesday, May 3, 2011

Spring Time..

Pagi tadi kuar rumah tetiba nampak bunga kaler oren dah kuar...bestnya pokok2 aku dah berbunga..
Kalo negara mat saleh sana nun spring la kan bila bunga dah kuar?
Pokok ni mmg banyak kt umah aku..tumbuh merata..aku kumpulkan satu tempat jadi ala2 taman mini..at least taman mini 'dazzlinglilly style' la konon..kalo org tanya pokok apa nama pun tak tau..main tanam jer..


Selain tu roses aku pun dah berbunga..rose ni mmg selalu dah berbunga so aku tak 'kagum' sgt...actually ni pic lama aku ambik kt fb...yang ni org panggil rose jepun kan?...

Lily oren yg kat belakang tu pun dah pernah berbunga..kecuali lily merah jer belum berbunga lagi...nama lily tanam pun lily...hehehe..
Masa mula2 pindah dulu ni tak konfiden pun yg aku ni boleh tanam pokok2 bunga..saja try testing+tambah hobi baru...alhamdulillah 'tangan sejuk' jugak aku ni rupanyer...
Korang minat tak tanam pokok?..aku ni kalo org tgk mst ingat tak dak ciri2 ke'housewife'an yg cenggini kan..tapi tu lah org cakap :
dont judge a book by its cover
muahaha..melalut plak..



Sunday, May 1, 2011

Happy Labour Day

Hai all..happy labour day..or selamat hari pekerja..selamat bercuti yer..kalo kena kerja jgn lupa claim triple..hehe..
i forward mms dr maxis jer..suka tgk mms nih..