Friday, September 30, 2011

Jamu Mata

Jumaat kan rehat utk kaum hawa ni sangat panjang...
tapi..hari ni ai banyak keja..
SANGATTT BZZ okes..

RARE EMBELLISHED SHOULDER BLOUSE


Jamu mata jer..aci tak?

aku berkobar2 nak update baju baru..
tapi alahai tak sempat..
Blouse ni dah ada kat FB aku..
Gi lah cuci mata ker jamu mata ker..
Jom..

Wednesday, September 28, 2011

Empire Shopping Gallery Meletup!

Terkejut bila baca status kat FB kawan2 pagi tadi..
Tapi kejadian berlaku awal pagi..nasib bukan time peak hour..

Pic:blog.galvintan.com

Mula2 ingatkan angkara pengebom berani mati ke apa..rupanya sebab lain..
syukur sgt negara kita tak jadi mcm selatan thai yg diorang boleh buang bom merata2..huhu..
berita selanjutnya korang leh tgk sini ya..GALVINTAN



**TED BAKER JEWELLERY BARU JE UPDATE KAT SALESBLOG**

Tuesday, September 27, 2011

cantek!

Rasanya lah...
:
:
:
:
:
:
macam cantik sangat dia
kt dalam pic ni..
kan?
tlg tgk gambo aja..bukan buat penialain prestasi luaran okes?
:
:
:
:
:
:
Pic:ohbulan!

korang rasa cam nak penampo aku ke?..
sorry..hehehe..aku suka jugak mekap dia..nampak suweeeiiitttt gitu..
rasa cam nak gi wat photoshoot la ni jugak..hehe..
JOM..

Warna-Warni & Kehidupan

Hows ur day peeps?
Aku ? cam biasa jer tapi bertambah bz semenjak kuliah dah start..
Rutin kalo keja di institusi pendidikan mmg gini..
Memandangkan ke'bz'an sinonim dgn stress and gejala/masalah lain yg selalu mengganggu kita2 yg workaholic nih..apa kata kita tgk terapi warna utk kurangkan gejala stress tu..
actually aku amik dr emel yg opismate forward je..


HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA

WARNA: MERAH

Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa

sakit kepala. Oleh itu jika anda mengalaminya , letakkan tuala lembab

berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran dan

melonjakkan adrenal.



MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA

WARNA: BIRU

Anda rasa tertekan ? Cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna

biru. Ia berupaya merangsangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan

tekanan darah. Cuba ubah "screen saver" computer anda kepada warna-warna

yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.


ELAKKAN INSOMNIA

WARNA: MERAH JAMBU

Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam,

apa kata anda mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur anda dengan warna

tersebut.Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai

dan selesa. Suasana yang romantik.



CERIAKAN MOOD ANDA

WARNA: JINGGA

Apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda, cuba

sesuatu yang berwarna jingga. Insyaallah pasti mood anda akan Berubah.


LENYAPKAN KELETIHAN

WARNA: HIJAU

Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam

sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan.



Balik keja nanti nak pakai baju ijau lah..biar hilang letih2 tu..
Otw balik keja mmg tadak hal sebab sawah padi kiri kanan jalan..
Esok dtg kerja kena pakai oren..biar ceria skit wpun beban keja menggunung..

Friday, September 23, 2011

Stylo Mama

Alkisahnya hari ni malas nak update..
Tapi bila dah browse tengok baju cecantik terus semangat 'yg hilang' tu datang balik..
Entah kenapa aura suka tengok baju maternity pulak..
Semuanya cantik..dgn harapan aura tu dtg kat aku tak lama lagi..
Berangan itu indah rite?
Free ja..so lets scrollin'

 Aku paling suka yg ini..putih bersih jer..

 Yg ini plak kalo preggie time raya ke sesuai sgn jd baju raya..tambah kain jer..takpun pakai gi kenduri..Klasss kan?..

 Cantik sangat..nampak ayu ja..hehe

Yg ni pun cumil..nampak cam remaja yg tgh preggie..

 Purple French Connection maternity dress..ai suka jugak

 Teal layered dress..nampak sweet jer..

 Yg ini simple..pakai dgn jeans pn dah cukup bergaya..stylo mama..

Ada brani?..ala2 tutu skirt..ngandung anak pompuan agaknya..

Sapa kata tengah preggie tak leh bergaya?..banyak jer baju cantik2 utk menambah keserian anda as a mommy to be..enjoy the moment to the max..kejap jer kan nak merasa preggie..

Thursday, September 22, 2011

Maxi Dress

Semenjak tahun 2011 ni memang aku gila kan maxi dress..
banyak design lawa2 yg aku duk aim..selalunya tunggu sale baru beli..
bukannya apa,kalo maxi dress ni boleh di pakai dalam macam2 situasi..kalo pregnant pun still blh guna lagi..kalo bertambah 2/3 kg pn boleh pakai lagi..so aku rasa tak rugi beli maxi dress..
Mana lah tahu kan tahun depan ada rezeki merasa 'big belly'..insyaallah..

Warehouse Balinese Maxi Dress

Macam dress ni pn lama dah aku aim..sekali tengok ada sale terus beli..mmg puas hati sebab tak singkat tergantung kalo pakai heels..material dia pun best..100% cotton..design mmg kena taste aku..

owh i really love this dress..tak sabar nak pakai..
tapi...
nak pakai gi mana erk?...
yg pastinya mmg kena pakai dgn tube kat dalam,sexy sgt belakang dia..huhu..

more info about this dress please go to :


insyaallah lepas ni ai akan bukak order utk a few UK based website..tunggu jer nanti ai anounce kat sini yer..
al maklumlah kabel dah panjang skrang ni..


Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday : Idaman Hati




Tuesday, September 20, 2011

Padang Besar

Aiseyyy..mentang lah dekat dengan sempadan kan..
Selalu jugak lah aku terjah ke Big Field nih..
Asalnya ke sana mmg tak dak tujuan pun...dah org ajak aku ON jer lah..
dalam kepala mmg tak nak beli apa2 pun..
Sekali member aku dua org ni terus masuk ke sebelah Thailand..
dengan border/passport pn tak bawak..
main redah sesuka hati ja..
nasib lah lepas..huhu..


Hari ahad org dah tak ramai..memang best jalan2 jamu mata..aku as usual beli benda merepek..

 Si baju hitam tu kalo gi memana dgn dia mmg kenyang perut suka hati lah..dia suka sungguh beli makanan..sengkak perut aku..pas ronda2 beli barang sambil habiskan makanan yg tapau tu,pi pekena kuew teow sup dgn laksa kuah lemak pulak..isk sedapnya..

hambik ko ulam satu talam dia bagi..kalo tak awet muda jugak tak tau lah awet apa jadinya..hehe


Monday, September 19, 2011

Farewell

Amacam cuti korang...best?..mesti perut sentiasa penuh gi open house kengkawan kan..
same goes to me..jumaat gi umah MIL ada tahlil,then terus ke umah kawan wandy ada birthday party anak dia..tak berasap la dapur jawabnya,i likeee..hehe

Sabtu plak belanja anak sedara ai makan2 kat Hai Tean..since dia tak pernah lagi rasa charkuey mayonis..mmg sedap lah..slurrpppp...udang lipan masak cabai and ketam masak sweet sour..huhu..terliur..

Pic cilok dari FB my niece..dah besar anak sedara aku nih..umur 19 dah..kejap jer..masa kecik asik potpetpotpet jer mulut dia..tak larat nak menjawab..alhamdulillah dah besar panjang camni dapat sambung Law kat Manchester..malam ni dia dah nak fly..takder la kawan nak shopping..tinggal mama dia dgn aku jer..takpa next year kita gi shopping kat Paris yer yang..muahahaha..tunggu!

macam kawan2 jer kan?..hehe

owh i like dis scene...abaikan rambut kembang cam singa tuh..

Dengar citer UK Pound will climb up to 7 next year..huhuhu..so cepat2 lah beli apa yg patut tahun ni..kalo tahun depan alamatnya gigit jari ja lah..
Habis musnah impian nak beli beg baru aku tuh..

Sunday, September 18, 2011

Sex and The City 2

Pic:googled

Owhhh Em Ji...hehe..seriously i love dis movie..firt time watching and terus semangat nak cari first movie..siri dia mmg aku tak penah tgk..
I like their friendship,their dress,lifestyle,marriage thingy and the way they discover Abu Dhabi..so funny..
Sesapa yg tak penah tgk lagi baik korang tengok..mmg best sesangat..recommendation dr org ketinggalan zaman..huhu

Thursday, September 15, 2011

Excitement...

Tiap kali parcel sampai...mesti aku excited..
Tak kisah wpun bukan barang aku..tetap excited okes..
Seronok sangat tengok baju2 baru..bau baju dalam plastik sangat 'harum'..hehehe..
Ini lah satu sebab aku suka bisnes jual pakaian nih..kalo nak kira untung mmg tak banyak..
Untung tang seronok lebih tu yg banyak..
Camna nak untung,sekali org order, aku pun order sekaki..hehe..
Tengok baju banyak2 ni mmg best..kalau dapat beli lagi best..tapi part nak menyimpan baju tu yg paling tak best..pemalas betul aku nih..
Ok lah jom tengok antara barang yg dah sampai...

 jumpsuit and necklace

A Wear tops and Motel sleeveless


Ni plak antara tops yg aku suka..ruched back pussy bow blouse..

more details please visit my sales blog...

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday : Telur Belangkas

Tuesday, September 13, 2011

Jom supper

Memalam buta nan indah gini baru sempat nak update..
Siang tadi bz memanjang..semester baru dah start tambah lg dengan audit yg nak datang minggu depan..mmg semangat lah kami semua bekerja sebab kami semua tak nak keja jumaat nih..hehehe..
Malam ni nak lapangkan perut and fikiran..so aku pekena dragon fruit 'pinky' ni jer..sedap..juicy..tak manis sgt..ada masam skit..awas,gigi and lidah pun jadi pinky jugak..hehe..belimbing tu tak leh makan lagi sbb belum masak..simpan esok lusa jer..kalo buat jus belimbing pn sedap kan..
Actually mcm dah lama tak makan buah-buahan..bukannya apa,kalo beli tak penahnya habis..rasa cam membazir..kalo nak beli sebijik or separuh bijik malu pulak kang org tak nak jual..wandy mmg tak makan buah kecuali durian dgn cempedak..camno tu?..
kesian ai kan..kat sini bukannya ada tesco or jusco yg blh je nak amik buah sebijik dua..semuanya main timbang kilo..huhuhu..
Buah naga dgn belimbing ni pun ehsan my sis dgn MIL..nasib lah labuuuu..

Sunday, September 11, 2011

Eat Pray Love


Pic:googled

"SMILE WITH YOUR FACE, SMILE WITH YOUR MIND AND EVEN WITH YOUR LIVER"

First time tengok Eat Pray Love..bestnya dia travel merata..rasa cam terbang ke Bali jer skrang ni..hehe..

Pic:googled

Friday, September 9, 2011

Raya belum habis lagi...

hari ni ada majlis jamuan raya kat opis pulak..
banyak sgt lauk pauk..meriah betul..
jabatan aku saja dah 100++ stafnya..

Pic candid kitorang..ni antara yg datang..tak dapek la nak bergambar semua sekali kan..

Muka kekenyangan..huhu..

Ofis korang dah buat jamuan raya?..

esok dah weekend..bestnya..
owh tak sabar nak tunggu minggu depan...hehe..
stay tune....

Thursday, September 8, 2011

Nak bako aja...

Skang kul 4.30 kepala otak dah ada kat rumah..
Tingat kat binatang ganaz nih..

Pic:google

Tadi wandy bawak balik 2 ekor..
taktau la nak buat apa..konon bajet pandai masak la kan..
nak cuci macam mana pn tak reti..
japg kena tepon my mum tanya camna nak 'proses, benda alah nih..
Tapi rasanya nak bakar jer..senang letak atas electric grill tuh..
Utk yg tak tau apa kemenatang nih...namanya belangkas..hehehe


*aku ada update salesblog..tolong kawan nak let go beg dia..try usha tgk..cun!*

Wednesday, September 7, 2011

Keliru/Celaru?

Dua perkataan tu mempunyai maksud berlainan atau sama?...atau cuma mungkin salah satunya bahasa pasar?
Apa yg pasti...otak aku skang mengalami 'gangguan' dua perkataan tu..entah lah banyak sgt perkara yg aku pikirkan...nak kata ada masalah negara tak jugak...masalah keluarga or lain2 semuanya takkkkk...
Memang SAH terbukti fakta yg mengatakan pompuan ni sangat particular...benda kecik pun kita boleh pikir sampai tahap petala langit ke-7...
Kdg2 tu sebab masalah rumput kat tepi laman rumah pun cukup buatkan kepala kita ni semak kan?...Or aku sorang je tak tau lah pulak...aku ni suka pikir benda2 yg sgt advance ke depan...kdg2 perkara yg berlaku sekeliling aku pun aku bawak memikir macam2 even tak berkaitan...agaknya penat dah otak aku ni kan..
Bila penat mula lah tak leh 'beradu' dgn nyenyak...pastu bgn tido mata sembab..ayoyo...tak sukanyaaaa...
Kalo boleh nak berhenti beratkan otak kejap...tapi tak bolehhhh...harap2 dapat tidur nyenyak malam nih...
Adesssss....im so tired...restless mind is tougher than restless body...

RARE

Nampak gayanya ramai yg suka kurung moden ala2 topshop aku tu...
FYI dress tu brand RARE...salah satu brand yg available dlm TOPSHOP UK..
Dalam website RARE pun ada 2 lagi label which is RARE OPULANCE & PAPRIKA..
nanti korang browse tengok..tapi dress tu dah takde..off season dah..kalo korang tak kisah bleh la beli..cam aku ni jenis tak kisah off season sekalipun asalkan cantik aku rembat...


maxi skirt rama-rama ni brand PAPRIKA..
skirt ni mmg labuh..ni ai pakai 4 inch heels yer u ols..
skirt ni pun out of stock dah...sorryyyyy....ampun bu'...

meh kita tgk new arrival...cantik bangatttt..tapi MAHAL..kalo minat tunggu sale jer..


WAREHOUSE bird print silk dress

WAREHOUSE mosaic feather dress

Tuesday, September 6, 2011

Bukan nak mengata tapi menegur...

Kita selalu dengar ayat2 cliche
"melayu suka berdengki sesama melayu"
tak kira dalam bidang apa sekali pun..pasti ada perbuatan dengki khianat sesama bangsa kita sendiri..sebab tu agaknya kita tak 'berapa' ke depan..kalo yg berjaya pun agaknya memang Allah dah tetapkan takdir hidup dia sebegitu..
Macam aku sendiri, bila mana org yg paling dekat dgn aku kena SANTAU akibat hasad dengki..terus sematkan di dada perasaan dendam dan marah..wpun aku taktau perbuatan khianat sapa..iya lah nak tuduh pun bukannnya kita tau sapa..tapi kalo dah SANTAU tu sinonim dengan cina kah?...india kah?..lagi pun bapak aku bukannya ramai kawan kaum lain pon..SANTAU tu libatkan nyawa weih!..mmg takdak hati perut langsung a.k.a perut busuk la sapa yng sanggup SANTAU or bomohkan org lain nih..agaknya apa yg dia dapat kalo mangsa tu mati?..Dapat duit/harta benda si mangsa?..dapat kepuasan tgk air mata keluarga mangsa mengalir?..WTF!..

Sekali lagi ujian KECIL melanda aku..diri aku sendiri kali nih..
Cukup aku katakan mmg tak sangka si polan sekor ni sanggup bubuh taik kat periuk nasik aku..padahal dia pun dalam bidang yg sama..
aku ni masih merangkak dalam bidang ni sebab baru nak start..sedap ja dia komen sesuka hati..nasib lah ada kawan yg dah berpengalaman dan bagi tunjuk ajar..TQ dear Miss J...

Maaf ya kawan2 andai u ols tak suka dgn segmen luahan perasaan aku tuh..bukannya apa,sekadar ingatan utk diri sendiri jugak agar tak wujud perasaan hasad dengki dalam diri ni...itu saja..aku pun kalo blh tak mau dengar org cakap yg bukan2 tentang bangsa sendiri..tapi apa kan daya :

'TAK SUNGGUH TAK MELATA, TAK SUNGGUH ORG TAK KATA'

now sesi promosi plak...tenang hati aku tengok baju2 nih...hehehe

Masih ingat dengan kegilaan aku wif Kurung Moden Ala-Ala Topshop?

Akhirnya dapat jugak aku pakai masa wedding kazen wandy aritu..sorry yer ai mmg tak pandai posing..pic pun pki BB jer..kain aku padankan dgn batik sequin..pic ada kat FB jer banyak..


 Yang ini plak first time pki jumpsuit u ols...tapi i cover dgn crop jacket..nak gi bukak puasa kekdahnya..takkan nak pki jumpsuit tu saja kot?..ko ingat nak gi Aonang Beach?..muahaha



Top ni i like the most..chiffon sleeve tu sejuk jer..kain pun tak jaerang sgt..selalu kan top Warehouse nipis..
'ter'sama style la pulak pki skinny belt..huhuhu...pic ni masa gi dinner sempenan anniversary kitorang aritu..



Okeh itu aja yg nak share kali ni..semua baju2 ni i ada jual..kebanyakan ada dlm FB..kadang2 update kat salesblog jugak..kalo berminat PM ai okes..

Monday, September 5, 2011

Red Lily

Setelah sekian lama menunggu,akhirnya dia muncul jugak..
pheewwwwww..lap dai..hehehe..
Roses dgn spider lily kaler oren dah selalu kuar bunga..tapi bila yg merah ni ada bunga mmg aku eksaited..agaknya maknya yg aku mintak benih dulu ni tak ikhlas kot bagi kat aku..auntie siap buat muka masam cuka lagi time nak bagi tu..aku mintak sepokok jer lah sebab tgk dia buat muka 'segak' dia tuh..tapi auntie nasib aku mintak,kang aku culik jer pokok ko baru tau..dah la tanam tepi jalan ja..huhu..
Apa2 pun thanks lah auntie sudi bagi benih pokok lily merah yg sememangnya feveret aku nih...
Tak sabaq nak tunggu lily merah ni berbunga banyak2...
Takdak ceta pn nak update memandangkan hari ni 'isnin blues'..
Tata..