Wednesday, November 30, 2011

Pasar Malam Zaman 2000-an


Ermmm nyumnyumnyummy makan strawberry cicah asam..feeling Catherine Zeta Jones jap..dia kan guna strawberry utk putihkan gigi..
Kalo aku guna strawberry jgk utk putihkan gigi alamatnya botak la laki aku tu..haha..ini baru beli kat pasar malam dah RM5 sebungkus..korang bayangkan kalo hari2 beli tenyeh kat gigi? Sekarang makanan kat pasar mlm pun dah mahal..kalo dulu org pi psr dgn tujuan nak berjimat sebab blh beli pelbagai jenis makanan dgn harga yg murah..tapi skrang TIDAK lagi..makanan pasar malam pun mahal,yg murah mungkin kain baju atau aksesori contohnya macam tudung,shawl dan barangan plastik made in china tu..semalam aku habis RM20++ utk 2 org makan..lebih kurang sama sama dgn harga makan kat restoran..
Tapi soal makanan ni bukannya aku nak berkira sgt..cuma makin terasa yg kos hidup makin meningkat..kalo harga makanan naik mmg terasa sangat sebab hari2 kita kena makan..kalo barang lain tak terasa sgt sebab tak beli hari2..betul tak?
Macam pasar malam kt tempat aku rasanya murah jgk kalo nak dibandingkan dgn tempat lain,shawl RM5 pun boleh dapat lagi..cantik plak tu..hair accessories pun murah2..


semalam terjebak beli sepit rambut ni..RM3 je campur dgn hair band..terasa cam murah sgt sebab tak sampai dua angka..pasar malam kat tempat korang camna? Kat bandar ke luar bandar?

Friday, November 25, 2011

Nyata Jelita

Fareeda..Nyata Jelita
Haaaa..itu tagline tudung Fareeda..
Memang terliur setiap kali aku tengok new arrival diorang..
Yang terbaru ada polka dot,animal print and floral print.
Ditambah plak dgn promosi musim cuti sekolah mmg berbaloi kalo beli time ni..

I mmg pantang tengok tudung cantik2 ni..mesti 'tak pantang' nak beli..walaupun tak boleh beli semua kaler/koleksi..beli serba sikit pun ok lah kan..asal ada jugak salah satu koleksinya..

Ini cinta pandang pertama i


ini plak 'eyecandy' ibarat lollipop


Cantikkan?..ada banyak lagi kaler cun melecun yg u ols leh jamu mata kat FB Fareeda..Nyata Jelita ,harga dgn semua info terkini ada kat FB Fareeda..Nyata Jelita.
Buat sesapa yg stay kat area Bangi lagi lah beruntung sebab dekat dgn butik yg selalu ada promotion  best-best..

ini tuan empunya blog punya..horayyyy...thanks maya sebab sudi tolong beli utk i..

Dilema


(Pic:googled)

Ini lah akibatnya kalo tido super awal..masa tgk Tentang Dhia sambil makan nasik kandar aku ok je lg..sampai je tang berita mula lah berat mata aku..maklum lah perut dah kenyang..
Skali masuk bilik terus tertidur dlm kul 8+ gitu..tak penah aku wat gini..yg tak bestnya kul 1.30am aku terjaga..aku ni plak jenis kalo celik mata perut pun mula lah merengek!
Itu yang dilema..susah betol org jnis melahap nih..tingin nak masak maggi tom yam feberet aku tu,tapi kang trus tido dgn perut penuh semangkuk maggi..nnt tak leh tido..esok keja plak..aku tak malas nak masak maggi tu..
Adussss perut still merengek..skang dah kul 3++am..aku cuma minum air suam bebanyak and nak try tido balik..nite ols..

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday : My Sotong Masak Kicap

Tuesday, November 22, 2011

Hari rajin aku..


Aku ni mau kalo rajin tu mmg jadi lah masak apa pun..
Ahad malam tu buat cucuq udang..first time try..sebenarnya kan masa tido ptg tu aku mimpi wat cucuq udang..itu lah tido lagi petang2..bangun je terus pi beli udang dgan bahan2 lain..satu hal lagi yg ngidam cucuq udang ni sebab tgk mastercher,aritu chef wat cucuq udang version mak dia punya..sedap sgt nampak..terliur aku masa tu..masterchef ni mmg tau...wat org rasa lapaq aja..

Aku buat cara yg aku suka jer..tak letak daun kucai pun..ala2 my mom style,kalo budak2 mst suka..hehe..kuah plak malas nak wat kuah kacang,cicah sos thai aja..
Sedappp jugak..ehehehe..not bad utk first timer..

Monday, November 21, 2011

Congrats Julia & Azad

Dah lama kenal julia..tapi melalui blog aja asalnya..kami banyak persamaan..hehe..last2 dah beberapa kali jumpa..dgn parent julia skali aku dah jumpa..last skali jumpa during her wedding..tapi dapat gi sebelah husband dia aja kt penang..
Cantik sangat puan jualia hari tu..dress cantik..mekap cantik..and paling aku suka semestinya pelamin u dear..I suka bunga rose giant tu..hehe..

rasa cam nak sanding sekali lagi jer..nasik and lauk pauk kenduri pn sedap..balik duk teringat2 aja..
Tapi masa otw pegi and balik keta agak banyak kt highway plus tu..mungkin cuti sekolah sama..and org nak hadiri kenduri kan..plus plak tgh baiki jalan kt area utara ni..ada gak jem teruk..adusss..utk u all yg nak gi jenjalan/holiday hati2 memandu ya..
pic gelap sebab pakai tepon aja..huhu

Friday, November 18, 2011

Zindagi na milegi dobara

Aku ni kalo ikutkan kurang gemar citer2 hindustan..bukannya apa,tang part nyanyi2 tukar2 baju tu aku ngantuk..sekali tertidur habis ceta tu..huhuhu..
Tapi aku akui jalan ceta filem hindustan ni mmg best..skrang aku tengah layan citer mcm kt title entry ni..korang leh tgk kt channel 952 ABO..citer ni fully dibuat di sepanyol..semua tempat2 cantik and kalan ceta pun best mengenai persahabatan 3 org laki yg konon nak celebrate bachelor party one of them..nnt korang tengok yer..

Tapi yg paling menarik satu perkataan ni
BAGWATI=hermes ostrich kelly

Mamat yg nak kawin tu belikan kelly kt tunang dia which cost him 12000euro..phewwwwww*lap peluh..kawan dia gelarkan kelly tu bagwati..iyer lah kan laki bukan tau sangat nama beg..
Then aku terpikir..kalo pelakon kita panggil seniwati,olahraga pompuan plak olahragawati..so BAGWATI sesuai utk pompuan yg suka bag lah kan..hehehe

Thursday, November 17, 2011

Gila Stripe!

At the moment aku gila kan stripe...
Entah kenapa tersampuk dek Scha Al-Yahya pakai stripe tops dlm Kelass Ko Mariaa..
Haha..tengok dia pakai cantik terus cari top yg ala2 dia punya..
Masuk Topshop ta jumpa yg kenan..
Sekali terjah MANGO..ada dua yg melekat..
RM129

Memang dah berkenan sangat..cun..tak ketat..tapi mcm hanging skit..

 RM129

 Yg ini pun lawo..ada stripe biru dgn itam..tapi lagi cantik di mata aku yg ini lah..

last skali amik yg 2nd aja sebab bajet lari..sebelum tu dah gi borong kat la Senza..hehehe..

melaram baju baru..
Kaler yg i pakai ni dah termasuk dalam Resort collection/Cruise collection..

Yg ini ada sesapa pernah nampak kt MANGO memana?..kt penang aritu tak dak pun..cute jugak..kalo ada leh beli satu..since aku ni jenis yg jarang2 pakai blouse..mmg aku suka kumpul T-shirt aja lah..



Tuesday, November 15, 2011

Balinese in Penang!

Owhhh Mai...mood nak update pasal Hard Rock Hotel tu belum mai lagi..
tapi mood nak update pasal baju sentiasa mencurah-curah..hehehe..

 Im wearing Warehouse balinese maxi dress..tapi kena pakai dgn tube lah u ols..seksaiii bangat..kt blkg tu mmg bare-back..kang kalah pasha sandha camna?hehehe




Both balinese dress is super cun!
I suka material and design dia..NOW RM140 ONLY!
Kalo nk nnt emel or pm i kt fb yer..

Monday, November 14, 2011

Shopaholic Series Shawl

 Baru2 ni i terjumpa shawl printed gamba comel2 ni..cute sangat..rasa cam sesuai aja dgn jiwa i..
Shopaholic series shawl from Cotton MOMs..
tapi kalo sesapa yg tak suka printed shawl mmg bukan taste korang la agaknya..macam aku ni belasah semua..asal nampak cantik kt mata mmg aku pakai..wpun org lain kata tak cantik..janji aku rasa konfiden and cantik..hahaha..

ini i punya..kaler pink lembut..ada kasut tinggi,sun  hat & handbag..cute kan?..
harga pun RM36 aja termasuk pos..
kalo korang nak kena tunggu diorang keluarkan yg baru sebab yg jenis Shopaholic series ni dah habis..
Try jenguk2 kat sini:

Friday, November 11, 2011

:

Mood masih lagi bercuti..tapi tuan empunya badan udah kembali ke rumah..rasa cam malas2 ja bila pikir isnin..huhu..tp rezeki tak dtg bergolek kalu tak g keja..
I will be back on track for bisnes and blogging starting tomorrow..yeayyyy..
Stay tune yer..nnt I update skit2 bout my holidays..

Tuesday, November 8, 2011

Bertuah Bahu..

Selamat pagi..buat yg dah bekerja tu kerja dgn penuh hemah yer..perlis masih cuti hari ni..tuan punya blog pun masih duk golek2 atas katil lg,kt luar hujan..bestnya..hehehe
Camna raya best tak?..dapat mkn2 sampai kenyang sapa tak syok kan?Takpa setahun skali ja nk merasa daging korban..pas raya sila g joging..
Owhhhhh..raya ni photoless..padahal baju cantik jer..hehe..
Tapi experience paling best raya ni sebab dapat wat photoshoot dgn si 'hitam' itew..first time pegang2..letak atas bahu..rasanya pasni mmg takde peluang dah..nak harapkan aku gi butik mmg 'TAK' lah..di luar radar kemampuan..so dpt posing pun tersangat lah happy..tQ to tuan beg yer..

Friday, November 4, 2011

Bestnya...tapi hangin!

Owh semestinya best sebab ahad ni nak raya..means cuti panjang..aku amik cuti 3 hari..maka jadinya cuti sampai 13 November..student cuti semester boleh la kami2 yg keja kat universiti ni merasa cuti..tapi tolak cuti tahunan lah yer..bukan goyang kaki cuti bersama student..huhuhu..
Raya aidiladha tak prepare apa2 pun..yg penting baju raya tetap ada!..
Makan2 sila jeput diri sendiri ke majlis korban sedara mara atau pun jiran tetangga jer..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Musim cuti ni jarang2 lah nampaknya nk update blog..tapi kalo ada ceta menarik update thru phone jer..malas nak menghadap PC kat rumah tu..

Owh satu hal lagi yg aku hangin pepagi buta tadi....masa otw memecut nak gi keja dlm 7.50 pagi cenggitu dah kena speedtrap..hayam betoi!..pagi2 dah ada speedtrap(wpun salah aku?)..terpacak tgh2 highway tuh..potong mood nak kerja hari ni..duit bonus nnt habis bayaq saman ja lah..geram!


pic:google

Bagi yg nak memandu balik kampung kejap lagi tu pandulah secara berhemah..ingat org yg tersayang..ingt jugak speedtrap pun sayang kan anda..muahahaha..nasib aku tak kena balik kampong!

Wednesday, November 2, 2011

WordlessWednesday:Indah Sungguh Panorama

O la la tropika..
Sapa nyanyi lagu ni ntah?
Macam femes ja masa aku kecik dulu

Tuesday, November 1, 2011

Pay Day and lets indulge..

hi ols..
gaji dah masuk semalam kan?
tapi gaji ai dah lama masuk!

ai nak bukak order utk...


sesapa berminat blh pm kat FB or emel aja ke:norlaili.saad@yahoo.com

within 24 hour i'll reply ur emails okes..