Wednesday, January 18, 2012

Makluman mengenai GAJI SBPA

Dalam tempoh mulai sekarang hingga 16 April 2012, Pasukan Petugas yang ditubuhkan akan menjalankan kajian ke atas isu-isu pelaksanaan SBPA.



Sehubungan dengan itu, pihak Pendaftar telah menghubungi pihak JPA bagi mendapatkan jawapan tentang bulan pembayaran gaji di bawah SBPA memandangkan isu penangguhan SBPA dibangkitkan.


Melalui jawapan e-mel daripada pihak JPA telah dimaklumkan bahawa “penangguhan pelaksanaan SBPA bermakna gaji yang sepatutnya dibayar ialah gaji berdasarkan SSM sehingga kerajaan memutuskan tarikh gaji dibayar berdasarkan SBPA”.


Oleh yang demikian, semua staf akan terus dibayar gaji di bawah SSM, iaitu gaji hakiki pada 31 Disember 2011 sehingga arahan diterima daripada pihak JPA/Perbendaharaan untuk membayar gaji di bawah SBPA.

*copy email yg dihantar dari company aku*

 
Maksudnya skrang masih gaji lama yg masuk..kita tunggu je lah gaji baru tu masuk..huhu..untung sesapa yg junior sebab gaji terus banyak..dalam kepala otak ni mcm2 plan dah nak buat bila gaji baru masuk..hehehe,pompuan oh pompuannnn.... 

3 comments:

littlehumblelynn said...

baru berangan dah kena tangguh kan..sabar je lah!!

mmg menanti dgn sabar jugak ni,smg ada rezeki kenaikan sikit..

zailamohamad said...

best ah korang naik gaji;)

aku pon tengah tunggu jugak ni..bilalah gaji baru ni nak reveal:P

DaZzlingLilLy said...

lynn-itu lah..sabar je baru ada nikmat..hehe

zaila-ni baru nak merasa gaji naik banyak zaila..huhu..wah mst masyuk gaji baru ko kan...syukur alhamdulillah