Thursday, July 16, 2015

Mood Raya & Gigi

Mood raya dah slowly ada ni..ya lah kan esok dah nak raya..tapi tetiba ke laut pulak mood raya..huhu..semalam lagi dah terasa gusi bengkak...huhu..google punya google cara nak kurangkan bengkak tu..terjumpa lah petua paling mudah: kumur dgn air garam..ok DONE! Sehari 3 kali katanya..
Lagi best kisah berkait dgn gigi ni bila mimpi tak best..tgh hari tadi tertidoq..sekali mimpi gigi yang tempat gusi bengkak tu tercabut sendiri..hahhahaha...yang bestnya gigi depan okeh!
Korang bayangkan..esok dah la raya..mana sempat nak p dentist buat apa2..ptg ni confirm la smua klinik tutup..ngeri....hahhaha..
Lepas tu esok mula lah kena senyummm simpul ja kan..bila terjaga, nasib lagi cuma mimpi..legaaa..
Petang ni nak prepare bahan nk memasak..korang bz di dapur? Mesti lah kan..baju2 pulak malam skit baru nak iron..
Jom kita memasak...yang pastinya nak mkn benda2 yg keras pun takleh ni..tapi still syukur sebab gigi depan masih wujud..hehehhe

1 comment:

Has78 said...

haah. selalu buat cam tu. kumur dgn air garam. cepat baik