Wednesday, July 8, 2015

21 Ramadhan

Camna puasa u ols semua?
Hopefully berjalan lancar lah segala aktiviti sepanjang ramadhan tahun ni.Tinggal lebih kurang 9 hari aja lagi kita nak berpuasa kan....
Kuih raya,baju raya,langsir raya,kereta raya semua dah beli ker?..hehehehe
Paling penting jangan lupa bayar zakat fitrah yer nanti..raya tu raya lah jugak..zakat fitrah untuk seisi keluarga jangan lupa na...
I ni mcm biasa lah persiapan raya ala kadar cenggitu aja..kuih raya mmg malas nak buat sendiri..cuma nanti cornflake madu tu aja confirm buat..yang tersayang dan semua orang suka dan cepat..sedap pulak tu..tak sempat raya pun dah habis..
pic: dapurmalaysia.com

Sekarang ni tgh pikir nak amik cuti berapa hari pulak..nak amik bnyk sgt pun bukan kalut nak blk kampung..hahahha..kalau x ambik cuti kang datang opis takdak org..jenuh nganga sorang2..tapi nak kena habiskan kerja dulu sebelum cuti,baru lah boleh cuti dgn lapang dada.Plus lepas raya nanti dah sibuk hal lain pulak...
Hari raya ni dapat request dari family mintak buat nasik beriani..tak pernah lagi buat sebelum ni..takut jugak x menjadi..takpa lah kena try jugak..cari resepi dulu,nanti snang beli bahan..

Topik semasa: ngeri betui la dgr ceta baby kena kerat 6 buang dalam toilet bowl tu..haishhh mana pi perikemanusiaan hang wahai pompuan oiiii...zalimnya kamu..tak dapat nak bayangkan la mcm mana sampai boleh buat camtu sekali..aku ni nak baling anak kucing ke dinding pun tak sanggup..
Manusia zaman sekarang semakin ramai yg 'sakit mental'...scary....

1 comment:

Has78 said...

akak pun beli aja kuih. yg tersayang lilly suka cornflake madu? hehe. yg tersayang akak suka kerepek bawang. trs ode sekilo :D

ngeri sgt tgk lakaran camne arwah baby tu kena potong 8. mmg gile. leher, tgn kaki n perut.