Sunday, September 20, 2015

Dolly Dim Sum

Salah satu favourite food i selain makanan pedas adalah dim sum.Chinese food memang salah satu pilihan kalau tekak nak tukar selera sekali sekala.Kadang2 japanese cuisine mcm sushi and bento set pun i ols suka.Tapi lately selalu tgk kat ig ramai yg update mkn kt avenue k,dolly dim sum.Tempat cantik, and they have varieties of dim sum.
Asal tgk ig jer terliur terus..tapi takkan nk p sorang kan..tak best pulak nk mkn sorang2..dah la i ols ni jnis yg mkn sikit..takpa la simpan ja hasrat tu dulu.
Last week after kelas..2 of my best fren text ajak dinner..tanya nk dins kt mana..depa kata dolly dim sum..depa fetch i ols trus ke avenue k..mmg kalau bff ni mcm ada chemistry..blh tau salah sorang nk mkn apa..hehhehe..

Drinks semua order aprikot..fefeling nak kulit cantik..hhahaha
Main dish we ordered Nasi Goreng Royal..Siu Mai..sedap..
nasi goreng tu portion banyak..kami 3 pun dah kenyang nak habiskan..tapi as usual,i ols lah jugak tukang habiskan..

Ini apa namanya pun tak pasti..tapi ada unsur2 veggie..

Mostly dim sum semua best..
We ols sampai dlm kul 7 lebih org tak ramai sgt..dlm kul 8 masa nak keluar dah penuh table mostly..maybe dinner time kot..
Overall puas hati makan sini sbb sedap..next time boleh datang lagi..

Lately ni asyik maaaakannnnn ja keja nya..dlm masa 1.5tahun ni agaknya mau kembang semangkuk i ols kt sini..tapi tak kisah sgt lah asal hati bahagia..normal kan bila hati senang,perut kenyang,body kembang..yang penting ada insan2 terbaik disamping kita..










3 comments:

Nurhayati said...

dah duduk kl ke ape nih? tak tau citer huhuhu

Has78 said...

akak x pandai nk mkn dim sum, bento..sushi..etc. mmg btul2 tekak melayu ni. tp western boleh lak :D

*Miss Geli^ said...

looking gojes bebeh!!