Thursday, August 22, 2013

Nak Belajar...

Semenjak dua menjak ni tetiba rasa semangat nak belajar...
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*

*
*
**

*
*
**

*
**

*
*
*
*
*
*
*
**

*
*
**
*
*

**
*
*
*

*
**
*
*
*
*
MENJAHIT!!!!



Bukannya apa,tiap kali beli baju,mesti rasa cam tak puas ati..nak kurangkan sini lah,nak tambah sana lah..
ada ja yg tak kena..tapi nak ubah suai sendiri dah takda kemahiran,setakat nak jahit tangan skit2 tu mmg no problem..
Nak2 lagi aku bekerja mmg pakai baju kurung..kalo boleh jahit kurung pesak sejenis pun dah untung kot..jimat duit..tempah skrang ni mahal..bukan skit2 tapi mahal banyak oii..
Kalo nak mula menjahit ni mesti kena ada mesin kan???
Pastu kena belajar potong kain..nak belajar potong kain kena tau cara nak ukur dulu..tapi yg ni takpa,banyak blh belajar dari internet..

Mesin tu...nak cari yg mcm mana ntah..takkan nak terus beli singer kot..ehehehe...sakan lah sangat..
Rasanya simpan angan2 minah jenin dulu..takpun pi beli kain murah2 potong sesiap..pastu baru p cari mesin kot..
Kalo dah pandai nnt blh buat mcm2 fesyen baju yg aku suka..arghhhh bestnya...

3 comments:

Has said...

mcm best aja if pandai menjahit ni.

DaZzlingLilLy said...

Has-mmg best rasanya..kalo dah banyak2 tu maybe penat skit kot..setakat jahit baju sendiri tu ok lah..

Bitt (double IS) said...

try beli la basic punya kot...tapi macam saya mak n mil memang kaki jahit tu derang beriaya kasi...yg parah mesin pertama digunakan hancus..akeekekeke semangat nak jahit baju anak tu mesin ke dua tu masih bertahan lagi akekkeke