Friday, July 26, 2013

Kasut owh kasut

Kategori "good shoes" tu camna sebenarnya??..
Kasut ada banyak jenis,tambahan lagi kasut pompuan nih..stiletto,pumps,sandals,flat,boots...bla bla...taktau la nak senaraikan semua..banyak sgt..
Kalau berdasarkan pemikiran aku, "good shoes" semestinya kasut yang SELESA atau dlm erti kata lain tak "makan" kaki..yang buatkan kaki anda terasa disayangi macam tak luka atau lenguh kalo pakai lama..yang kedua semestinya elemen CANTIK di mata si pemakai..bila kita rasa kasut kita cantik,automatik perasaan konfiden akan hadir dalam diri..kan???
rasanya dua elemen utk "good shoes" tu dah cukup bagi aku..elemen yang ke-3 dan ke-4 boleh lah pilih sendiri..contohnya..harga, jenama,trend atau lain-2..
Kalau bab kasut raya,mcm aku ni mmg merepek,beli kasut yg kononnya kategori kasut raya,last2 hari raya pakai kasut yg selalu pakai sejak 3 tahun lepas jugak,kasut raya simpan dalam kotak sampai tahun seterusnya..sardisss..hahahaha..
Tapi ni lah namanya pompuan,kalo tak suka kasut,kain baju rasanya macam tak cukup kewanitaan kot..just my 2 scents..

2 comments:

Khai♥Rin : anies said...

sy ada sepasang kasut yg di beli 4 thn lps tp smpi la ni x pakai2..ish ish sih..bkn x selesa tp ntah la...mcm x de nk pakai hehee

Hanis MY said...

hye dear, how r u? selamat berpuasa n selamat hari raya in advance, i pom suker kasut bag n baju weeee hehe