Tuesday, July 23, 2013

CC Cream

Dulu BB Cream
Skang CC Cream pulakkk..
Color control ataupun Color Correction Cream ni adik beradik BB cream jugak..
Bezanya CC Cream digunakan untuk uneven skintone..selain tu kelebihan CC Cream ni ada jugak sun protection, better coverage, blending, lighter texture and less oily..
Macam aku mmg suka part LESS OILY tu..
Skrang kebanyakan cosmetic brand mmg ada CC Cream..
Tapi aku pernah sekali try CLINIQUE punya..
Sapu2 kat tangan ja..kat muka tak try pun..
harga CC Cream clinique ni RM120 (40ml)
Ada a few color boleh pilih ikut kesesuaian kulit,contohnya kalo kulit putih pucat lesu bleh try Fresh Pink biar nampak pinkish berseri-seri..
Tak pun kalo berminat brand lain pun banyak lagi..kat guardian pun ada..
Kalo pakai CC cream ni aku mmg malas dah nak apply foundation bagai..yg duk ada tu pun tak terusik foundation..expired kalo bagi ikan makan pun mati agaknya..hehehehe

2 comments:

Mazlina Mohamad Samin said...

Kita pun pakai CC cream Clinique ni. Dkt sebulan la, best, sbb bila pakai ni, member ckp muka nmpk fresh & natural. Suke..!

Has said...

menarik ni.