Monday, August 26, 2013

Bengkel Pengurusan Imej by Datin Norma Norell

Bengkel camni mmg dah lama dinanti-nantikan..
Selalu hadir bengkel berkonsepkan teknikal aja..
So kali ni bengkel time weekend pun semangat aja nak pergi..

Memang menarik bengkel pengurusan imej & penampilan profesional by Datin Norma Norell ni..

Ilmu yang kita dapat memang sangat banyak,wpun kadang rasa kita dah tau apa yg perlu di pakai untuk diri sendiri..tapi rupanya salah konsep bila dah belajar dari orang yg sepatutnya macam Datin Norma Norell ni..
Antaranya tips yg penting kita kena pandai pilih warna pakaian ikut skin tone kita..skin tone ada dua iaitu:
-warm skin tone
-cold skin tone
camna nak tau anda merupakan warm/cold skin tone person?
bawah cahaya asli,letakkan warna biru dikanan anda dan warna hijau dikiri anda..tgk samada warna biru atau hijau yg buatkan kulit anda berseri-seri..kalau hijau buatkan anda berseri maknanya anda warm skin tone person..so pilih warna2 yg bawah warm skin tone..sila google sendiri warna apa dibawah kategori warm skin tone..

Selain tu cara shake hand dan menjawab soalan dari org yg bersalam dgn kita pun diajar jugak..
owh rupanya ada jawapan yang tersendiri bergantung kepada jenis pertanyaan...penin! hahahah

me and my frenz yg join semalam..tak ramai sangat yg datang ke bengkel ni..maybe weekend kot..tapi rasanya tak rugi kalau datang sebab kalau kat luar mesti mahal bayaran bengkel2 camni kan..mcm kami mmg foc jer sbb universiti yg anjurkan..

makanan pun sedap..nasik masak lauk kampung..puding pun best..makanan breakfast and tea time pun sedap..

Antara aktiviti lain,semua peserta kena lakarkan diri sendiri..kemudian lekat kat 'wall of fame'..hehehe..cer teka mana satu i ols?..
cara paling senang nak tentukan pakaian yg sesuai utk kita adalah know your body type ladies..box?,pear?,apple?, etc?
next tip is..pakaian yg ada glitteri glittera shimmery shimmera semua hanyalah utk night occasion...siang jgn sesekali pakai semua2 tu yer..
Nak share ilmu yang dapat semalam pun ada kawan yg terambil notes i..sayangnyaaa....

With datin Norma Norel and mc for yesterday Sacha..

group photo...

yang ni hbag datin norma norell..menarik kaler merah..cer teka brand apa?..
hehehehe..dannnn lagi tu...

"Born with a beautiful faces doesnt mean u r attractive enough..u have to decide what suits u best to be attractive"

4 comments:

Has said...

lakaran lilly yg atas kanan, bwk hbag. hmmm..datin bwk hbag aigner kan?

Has said...

eh.. hbag SF la kan :D

DaZzlingLilLy said...

Has-betul tepat skali..pandai akak teka..yes SF beg dia..cun jugak..

Bitt (double IS) said...

i tau2 yg no dua dari atas belah kanan kann ;)