Monday, April 16, 2012

Kingston Hotel, Ho Chi Minh

Hari ni baru nak start entry cuti-cuti vietnam..
Penangan jalan sakan sampai demam aku..yg peliknya balik sini baru demam..
Kat sana main panas banyak sgt kot..
Ok lah entry ni nak ceta pasal hotel tempat kami nginap dulu.
Kami stay kat Kingston Hotel.

(Pic:Kingston Hotel website)


 Lobby...

Hotel ni 3 star..kitorang dapat bilik yg takder tingkap..malap je lampu..huhu..rasanya bilik superior..harga dah termasuk dalam pakej RM1600...so aku taktau harga bilik..tapi bila tgk website hotel superior room dalam USD60 gitu..


Bilik air kitorang ada bath tub,tapi bilik kawan2 yg lain takdak plak bath tub..tak seragam bilik dia..

Breakfast kat hotel ni ok lah jugak sebab dia dah ada tulis Halal dgn Non Halal..
Yg halal pun cuma ada nasik goreng,fettucine with mushroom and hari kedua pun nasik goreng dgn bihun goreng..selain tu roti aja lah...tapi masakan depa tak sesedap kita lah yer korang...hehe..nak tak nak kena makan jugak,kang gastrik spoil plak vacation..


Tempat makan hotel ni mmg cantik..tak nampak sgt sebab terlindung dgn bunga pepel kat blkg aku..

Depa pakai fresh flower okeh utk hias lobby hotel..

Yg aku tak puas hati satu aja..bila kita masuk dining area utk breakfast pekerja dia akan greet mat saleh pastu usher sampai ke tempat duduk..kalo dia tgk org asia mmg dia tak layan lah korang..tak adil betul..

Satu deret dgn Kingston hotel ni banyak lagi hotel2 lain yg setaraf dgnnya..hehehe..yg aku ingat Lan lan 2 Hotel and Blue Diamond Hotel ja..kalo stay kat sini dekat dgn Ben Thanh Market..jalan kaki dalam 200meter je kot..actually korang dah bleh nampak pintu belakang Ben Thanh Market dari depan hotel..
Kedai2 massage ,salon and kedai kain semuanya ada sepanjang jalan depan hotel tu..tu cuma restoran makanan halal takdak satu pun kat area hotel tu..
Okeh next entry continue dgn cita lain plak

6 comments:

KhaiRin : anies said...

rembat x fresh flowers tu? hehehe

zailamohamad said...

aku memang lama dok mengidam nak g Vietnam, haritu laki aku cakap nk belikan tiket tp dia tak boleh ikut..kalau aku g sorang2 baik takyah g saje..huhuhu

Bitt (double IS) said...

kena mentelaah ni...akhir tahun ada wedding kat situ..adess

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-hehe..malu lah nak rembat kang cleaner pukul tangan i

zaila-kalo g sensorang bahaya kot..baik ko wat rombongan cik kiah cam aku ni..selamat and meriah skit

Bitt-wow bestnya ada wedding sampai vietnam..

kakchik@ella said...

Hai adik, KC first time dtg blog ni. KC pegi HCMC bulan depan. tak ambek tour guide pun .. jln sendiri jer.

DaZzlingLilLy said...

kakchik-hai thanks sudi visit my blog...owh best tu next month nak ke sana..kami group ramai tu yg amik tour guide..senang skit nak berjalan2